У ЄС взялися за нові санкції проти Росії: планують бити по зброї

24.04.2024, 10:32
157812

Європейський союз розглядає можливість введення санкцій проти більш ніж десятка компаній, які продовжують постачати в Росію підсанкційні товари.

Читайте також: Українцям за кордоном призупинили видачу паспортів: названо причини

Видання Bloomberg пише, що ці компанії, що базуються в Росії, а також у Туреччині, ОАЕ, Китаї та Гонконзі, імпортували санкційні товари з Європи на мільйони євро, які використовувалися російськими військовими.

Євросоюз вважає своїм першочерговим завданням припинення діяльності компаній, що обходять санкції щодо товарів, які виявили в російській зброї. Зазначається, що Росія, як і раніше, отримує заборонені технології на десятки мільйонів євро через треті країни, а також компанії та дочірні підприємства в цих країнах.

ЄС також розглядає питання про введення санкцій проти невеликої кількості китайських і гонконгських компаній, які нібито постачали Росії супутникові знімки та інші технології.

Деякі з компаній, щодо яких розглядаються потенційні санкції, базуються за межами Росії, але мають зв’язки з російськими та білоруськими особами і фірмами. Очікується, що країни ЄС розпочнуть обговорення нового пакета санкцій наприкінці цього тижня.

У статті зазначено, що з Європи в Росію досі постачають технології, пов’язані з навігаційними системами для ракет, антени, а також компоненти, що використовуються у військовому комп’ютерному обладнанні. Більша частина обладнання вироблено в ЄС або США. Таким чином, деякі західні компанії допомагають підтримувати технологічний розвиток Росії та її зусилля на полі бою, йдеться в документі. Деякі з розглянутих фірм раніше потрапили під санкції США.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com