У Європарламенті закликали позбавити Грузію статусу кандидата на членство в ЄС

1.05.2024, 18:33
158223

Після застосування насильства силовиками в Тбілісі на мітингу проти закону про “іноагентів” у Європарламенті закликали ЄС позбавити Грузію статусу кандидата на вступ.

Читайте також: Ворог обходить санкції і виготовляє ракети “Кинджал”: експерт заявив про незалежність РФ від постачання

До такого закликала євродепутатка Віола фон Крамон.

Членкиня Європарламенту заявила, що насильство проти протестувальників у Грузії, які мирно демонстрували проти закону про “іноагентів”, повинне зіткнутися з конкретними наслідками.

Вона закликала відкликати статус кандидата на вступ до ЄС для Грузії, який країна отримала в грудні минулого року. Багато хто вважає, що Грузія отримала статус авансом, оскільки ЄС пішов на цей крок, аби не допустити розвороту Тбілісі у бік Росії.

Також євродепутатка пропонує зупинити європейське фінансування проєктів Грузії, запровадити санкції проти проросійського олігарха та фактичного керівника партії влади Бідзіни Іванішвілі і заборонити в’їзд для депутатів, які голосували за суперечливий закон.

Нагадаємо, у ніч проти середи грузинські спецпризначенці намагались жорстко розігнати учасників мирного протесту проти закону про “іноагентів”.

На акції протесту силовики побили очільника найбільшої опозиційної партії країни “Єдиного національного руху” Левана Хабеішвілі та лідера політичного об’єднання “Громадяни” Алеко Елісашвілі.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com