“Укравтодор” планує до кінця року завершити будівництво першої бетонної дороги в Україні

6.03.2020, 11:10
65649

Державне агентство автомобільних доріг України (“Укравтодор”) має намір до кінця поточного року завершити будівництво першої бетонної дороги в Україні на ділянці Дніпро – Царичанка Кобеляки Решетилівка, що пролягає територією Дніпропетровської та Полтавської областей.

Читайте також: Масове будівництво доріг в Україні: 17 областей розпочали ремонтні роботи (карта)

За даними УНІАН, про це повідомили в прес-службі “Укравтодору” з посиланням на результати інспектування дороги главою держагентства Олександром Кубраковим спільно з президентом України Володимиром Зеленським у рамках робочої поїздки в Полтавську область.

“Ми домовилися, що у 2020 році ми закінчимо цю історію. Вся дорога – це не тільки Полтавська область. Дорогу треба завершити. Це – амбітний план”, цитує прес-служба Зеленського.

Згідно з повідомленням, всього в рамках дорожньої стратегії на 2020 рік в Полтавській області планується виконати ремонтно-будівельних робіт на 13 млрд грн, більша частина з яких буде спрямована на дорогу Дніпро Решетилівка.

“Реалізація проекту можлива завдяки залученню “Укравтодором” коштів під державні гарантії та спрямуванням на розвиток доріг частини коштів, які Україна отримала за рішенням Стокгольмського арбітражу”, наголошується в повідомленні.

За даними прес-служби, протяжність нової дороги в межах Полтавської області становитиме 79,4 км, а в Дніпропетровській області 59 км. За попередній період були побудовані 27,4 км, однак вони ще не введені в експлуатацію.

Крім того, у Полтавській області будуються 4 мости, 8 шляхопроводів, 14 пішохідних переходів і 3 обходи населених пунктів.

Читайте також: У Кабміні анонсували “велике будівництво” доріг на суму 75 мільярдів гривень

“Дорога Дніпро Решетилівка, фактично, стане першим справжнім українським хайвеям. Це перше будівництво нової дороги такого рівня за весь час незалежності України. Ми скоротимо час на подолання маршруту з Дніпра до Києва майже на дві години. Мова йде про нову якість доріг, нові стандарти безпеки та комфорту руху”, цитує прес-служба Кубракова.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com