Україна відмовилась від транзиту російського газу – Чернишов

29.10.2023, 18:11
148913

Україна не збирається продовжувати транзит російського газу після 2024 року, коли закінчується термін дії чинного контракту.

Читайте також: Естонсько-фінський спільний газопровід Balticconnector перекрили через витік

Таку заяву в інтерв’ю “Радіо Свобода” зробив голова правління НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов, зазначивши при цьому, що “Нафтогаз” готовий відмовитися від транзиту вже зараз, особливо враховуючи невиконання Росією умов контракту.

Чернишов зазначив, що на даний момент транзит триває “виключно з метою підтримки наших європейських колег”.

“Не існує інших причин, але ми не можемо позбавити сьогодні деякі країни Євросоюзу, які, до речі, є нашими партнерами, можливості отримувати блакитне паливо і готуватися до зими. Ми маємо бути надійним партнером для наших європейських партнерів, для країн, які цього потребують. Але ця угода завершиться до кінця 2024 року, і ми не маємо наміру її продовжувати… Контракт завершиться – транзит зупиниться”, – сказав Чернишов.

Він також зазначив, що ЄС не наполягає на продовженні українського транзиту, оскільки планує повністю відмовитися від споживання російського газу до 2027 року.

“У мене особисто були переговори в Європейському Союзі, в Єврокомісії з відповідними керівниками з цього приводу, і ми не відчуваємо будь-яких сигналів до “Нафтогазу” або України щодо продовження цього транзиту”, — сказав Чернишов.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com