Українці провели в Парижі акцію підтримки політв’язня Сєнцова

12.04.2019, 11:33
20589

Студенти Української академії лідерства провели у центрі Парижа акцію на підтримку українських політв’язнів, зокрема режисера Олега Сенцова.  Схожі акції пройдуть і в інших столицях Європи.

Читайте також: Росія сприймає голодування Сенцова як шантаж

Вчора, 11 квітня, на площі Республіки студенти провели акцію “Missing Director” на підтримку режисера Олега Сенцова та всіх українських політв’язнів. 11 та 12 квітня подібні акції пройдуть у Берліні, Гаазі, Братиславі, Брюсселі та Празі. Своїми діями студенти нагадали французам, що 10 травня виповнюється 5 років як український режисер Олег Сенцов незаконно ув’язнений у російській тюрмі.

Акцію влаштували у форматі знімального майданчика: підготували камери, звук, освітлення, продакшн-команду та акторів для зйомки фільму. Щоб розпочати зйомку, асистентка режисера вийшла до камери, підняла “хлопавку” і все зупинилося.

“Процес зйомок “заморожений” через відсутність головної постаті на майданчику – режисера”, – зазначили організатори. Головний організатор акції Нікіта Мєкєнзін розповів, що учасники в такий спосіб хотіли показати – “митець не може бути терористом. Без митця процес зупиняється”. “Тим самим ми закликаємо владу Франції допомогти повернути Олега Сенцова і решту політв’язнів на свої місця”, – додав Мєкєнзін.

Долучився до акції депутат Національної Асамблеї Франції Ніколя Тюркуа, зазначивши, що добре обізнаний у проблемах між Україною та Росією: “Час зупинитися і звільнити політичних в’язнів – таких як Олег Сенцов. Це важливо і для мене, бо, як представник Європи, я розумію, що у нас спільне коріння і ми маємо це зупинит”. Організовуючи акцію, Українська академія лідерства, глобальна кампанія #SaveOlegSentsov та українська діаспора, хотіли нагадати – 10 травня виповнюється 5 років з моменту затримання Сенцова.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com