Уряд виділив кошти на обладнання харчоблоків у школах

27.11.2019, 22:10
54419

Сьогодні, 27 листопада на засіданні Кабінету міністрів, вперше уряд ухвалив рішення  виділити 400 млн грн на обладнання харчоблоків у школах у наступному році. Про це повідомляють на сайті Міносвіти.

Читайте також: Новосад заявила, що в українських школах навчатимуть медіаграмотності

За словами міністерки освіти Ганни Новосад, рішення − це перший крок на шляху до покращення і здорове харчування у школі. Вона зазначає, що впродовж навчання у школі майже на 40% зростає кількість дітей із захворюваннями шлунково−кишкового тракту.

Крім того, під час засідання Кабміну 600 млн грн на закупівлю автобусів для опорних шкіл. Ця сума на 100 млн більша за ту, яку було виділено на нинішній рік.

Кабмін також продовжив програму “Гідність дитини”, за якою проходить облаштування теплих туалетів у школах, де їх досі немає. Для цього з державного бюджету на місця спрямують 44,3 млн грн.

Окрім цього, у наступному році навчальні заклади мають облаштувати TEM−лабораторії та профільні кабінети. Приміром, у нинішньому році на оснащення природничо−математичних класів було виділено 200 млн грн. У наступному році інвестиції планують збільшити учетверо, а тому бюджетом передбачаємо 801,6 млн грн.

“Крім цього, безпосередньо в бюджеті 2020 року ми передбачили 3,5 млрд грн на повноцінне оснащення опорних та великих шкіл”, − повідомила Ганна Новосад.

Читайте також: “100 садочків і 100 шкіл”: Новосад хоче змінити систему освіти в Україні

У Міносвіти зауважують, що всі кошти виділяються на засадах співфінансування, тобто місцеві бюджети мають докласти свої кошти. Передбачається, що не менш як 30% суми мають додати у Києві та містах обласного значення, не менш як 10% суми− райони та ОТГ, не менш як 5% суми − села, що мають статус гірських населених пунктів, та населені пункти, розташовані на лінії зіткнення.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com