Усуваємо неприємні запахи в мікрохвильовій печі: прості способи

7.01.2024, 12:00
152500

Дізнайтеся ефективні та натуральні способи усунення неприємних ароматів за допомогою цих простих стратегій.

Читайте також: Харчова алергія: топ-6 небезпечних продукті

Оцет та вода

Для усунення запаху ефективним способом є змішування рівних частин води та оцту в безпечній для мікрохвильової печі мисці. Миску потрібно поставити в мікрохвильову піч і нагрівати на високій потужності протягом декількох хвилин, поки суміш не закипить. Пара від киплячого розчину допоможе послабити всі залишкові запахи та полегшить їх видалення.

Лимон та харчова сода

Ще одна корисна порада щодо усунення запахів у мікрохвильовій печі – покласти кілька скибочок лимона в миску з водою і додати столову ложку харчової соди. Миску потрібно поставити в мікрохвильову піч і нагрівати на високій потужності протягом кількох хвилин. Суміш лимона та харчової соди знищить неприємні запахи та залишить після себе свіжий, цитрусовий аромат.

Кавова гуща

Простий, але ефективний спосіб видалення запахів із мікрохвильової печі – помістити всередину невелику миску з кавовою гущею і залишити її на день чи два. Кавова гуща природно вбере і нейтралізує всі залишкові запахи. Цей спосіб зручний, тому що більшість людей вже мають каву в коморі, що робить її простим рішенням для освіження мікрохвильової печі.

Харчова сода та вода

Декілька столових ложок харчової соди потрібно змішати з водою і нанести на внутрішні поверхні мікрохвильової печі. Перед тим як витерти мікрохвильову піч, її слід залишити як мінімум на півгодини. Цей метод не тільки усуває запахи, а й допомагає видалити бризки їжі та плями.

Екстракт ванілі

Щоб надати мікрохвильовій печі приємного аромату і одночасно усунути запахи, достатньо нанести кілька крапель ванільного екстракту на посуд, придатний для мікрохвильової печі. Посуд слід нагріти в мікрохвильовій печі протягом хвилини, і солодкий аромат ванілі переб’є всі неприємні запахи. Цей метод – чудовий спосіб освіжити мікрохвильову піч між використаннями та залишити у повітрі приємний аромат.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com