В Івано-Франківській ОДА розкрили причини найвищої в Україні смертності від коронавірусу

8.04.2020, 19:17
69015

Влада Прикарпаття пояснила, чому на Івано−Франківщині найвища смертність від COVID−19 в Україні. Мова йде про 13 летальних випадків в регіоні з 52 − загалом по Україні. За словами в.о. голови ОДА Віталія Федоріва, у всіх випадках мала місце запущена ситуація, коли люди занадто пізно зверталися до медиків, пише “Галка“.

Читайте також: Підозра на COVID-19: ще одна породілля померла у пологовому Івано-Франківська

“Бачимо, що мала місце блискавична форма, і супутні хвороби. Це доведено, що таким людям, з супутними хворобами, дуже важко вийти з такого стану і є летальні випадки. Тому при перших ознаках хвороби потрібно звертатися до сімейного лікаря, не займатися самолікуванням. Для нашої області, маленької − 25 % смертності від України − це дуже багато. Тому це ще раз свідчить про потребу у карантині і свідомості людей”, − пояснив чиновник.

В ОДА додають, що наразі триває перевірка дій сімейних лікарів, які консультували померлих від коронавірусу прикарпатців перед їх госпіталізацією. Але зазначають, що більшість з медиків − добре обізнані з хворобою і знають, як правильно реагувати.

“Всі сімейні лікарі керуються наказом і алгоритмом від МОЗ. Вони займаються легкими формами, і самі визначають критерії, коли їх скерувати у заклади охорони здоров’я. Кожен лікар несе персональну відповідальність, як він надає цю допомогу. Звичайно, людський фактор є, за всіх 100% не можемо бути впевнені. Але більшість лікарів діють вчасно і адекватно. Коли є середня форма − однозначно у медзаклад. Ми ведемо перевірку дій сімейних лікарів, і повідомимо окремо”, − сказала керівниця інформаційно−аналітичного центру з питань протидії коронавірусу в Івано−Франківській області Наталя Дьоміна.

Читайте також: Жінка, яка померла від коронавірусу в Івано-Франківську ходила на роботу і відвідувала поліклініку

Наразі в Івано-Франківській області кількість хворих на COVID−19 збільшилося до 198, 13 осіб померли, зокрема чотири випадки підтвердили за останню добу.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com