В Івано-Франківську зварили тонну баноша і встановили гастрономічний рекорд (фото)
В Івано−Франківську у велетенському казані зварили тонну баноша і встановили перший у 2020 році гастрономічний рекорд України. Повідомляє УНІАН.
Читайте також: Кожна область України має чим пишатись: здобутки та рекорди 2019
Сьогодні в центрі Івано−Франківська на Вічевому майдані встановили рекорд з виготовлення найбільшої кількості баноша. Цією популярною гуцульською стравою пригощали усіх охочих. Готували банош 5 відомих в місті шеф−кухарів.
Для приготування цієї страви на АТ “Івано−Франківський локомотиворемонтний завод” виготовили спеціальний величезний казан. Розмішувати страву допомагали знаний в Україні стронгмен Назар Павлів та інші силачі.
“Ми розпочали готувати страву зранку о 7.00, а вже о 15.00 рекорд зафіксовано та усі охочі скуштували наш банош”, − зазначила організатор гастрономічного рекорду, директорка КП “Центр розвитку міста і рекреації” Руслана Василюк.
За її словами, кошти для встановлення рекорду надали меценати.
Експерт Національного реєстру рекордів Павло Горішевський зафіксував черговий рекорд і вручив відповідний сертифікат. “Рекорд встановлено. Зварено 1420 літрів баноша. Попередній рекорд становив 113 кілограмів”, – наголосив експерт.
Помилка в тексті? CTRL+ ENTER
Коментарі (0)