В Івано-Франківську зварили тонну баноша і встановили гастрономічний рекорд (фото)

11.01.2020, 17:45
59473

В Івано−Франківську у велетенському казані зварили тонну баноша і встановили перший у 2020 році гастрономічний рекорд України. Повідомляє УНІАН.

Читайте також: Кожна область України має чим пишатись: здобутки та рекорди 2019

Сьогодні в центрі Івано−Франківська на Вічевому майдані встановили рекорд з виготовлення найбільшої кількості баноша. Цією популярною гуцульською стравою пригощали усіх охочих. Готували банош 5 відомих в місті шеф−кухарів.

Для приготування цієї страви на АТ “Івано−Франківський локомотиворемонтний завод” виготовили спеціальний величезний казан. Розмішувати страву допомагали знаний в Україні стронгмен Назар Павлів та інші силачі.

“Ми розпочали готувати страву зранку о 7.00, а вже о 15.00 рекорд зафіксовано та усі охочі скуштували наш банош”, − зазначила організатор гастрономічного рекорду, директорка КП “Центр розвитку міста і рекреації” Руслана Василюк.

За її словами, кошти для встановлення рекорду надали меценати.

Експерт Національного реєстру рекордів Павло Горішевський зафіксував черговий рекорд і вручив відповідний сертифікат. “Рекорд встановлено. Зварено 1420 літрів баноша. Попередній рекорд становив 113 кілограмів”, – наголосив експерт.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com