В Києві інспекція закрила щойно відкритий ринок

20.05.2020, 13:10
72975

За недотримання санітарних норм закрили київський ринок “Десна”. Крім того, оштрафували три нічних клуби, що, попри заборону, працювали минулими вихідними.

Читайте також: В Україні три області не готові до переходу на другий етап карантину, – МОЗ

Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив під час онлайн-пресконференції, інформує Главком.

“Ми почали послаблення обмежень. Але ще раз підкреслю: відкриття закладів, підприємств – це, перш за все, дотримання правил і відповідальність керівників за безпеку персоналу та відвідувачів. Наприклад, у столиці вже відкрилися 37 ринків, для яких прописаний чіткий регламент роботи. Один з них – ринок “Десна” – Держпродспоживслужба вже закрила за недотримання санітарних норм і регламентів”, – розповів мер.

Він зауважив, що дотримання норм у столиці контролюють групи з представників Держпродспоживслужби, Муніципальної варти, районної влади та працівників КП “Київблагоустрій”. Вони перевіряють роботу ринків, закладів громадського харчування, та інших підприємств, що вже розпочали працювати. І, в разі виявлення порушень, на місце викликають наряд поліції і складають адмінпротокол. Протиепідемічні групи вже перевірили 198 об’єктів, а правоохоронці склали 46 протоколів щодо порушників.

Читайте також: Тільки шість областей готові до відновлення міжобласного транспортного сполучення, – Зеленський

“За моїм зверненням поліція перевірила нічні клуби й оштрафувала керівників трьох таких розважальних закладів, які місто не дозволяло відкривати, а вони минулими вихідними працювали. Хочу наголосити: якщо, із запровадженням послаблень люди нехтуватимуть правилами, – нас очікує сплеск вірусу. Я нікого не лякаю. Але, наприклад, у Чехії, через тиждень після відкриття торгових центрів, великих магазинів, перукарень і салонів зафіксували великий сплеск захворювання. Тому закликаю всіх відповідально ставитися до свого здоров’я і дотримуватися елементарних правил!” – підкреслив Кличко.

З 20 травня у Києві відновили роботу 37 агропродовольчих ринків.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com