В Одесі встановлять пам’ятник Михайлові Жванецькому (фото)

7.11.2020, 16:23
88497

Одесити несуть квіти до місць, з якими пов’язане життям і творчість письменника-сатирика, почесного громадянина міста Михайла Жванецького, який помер вчора в Москві.

Читайте також: “У бій ідуть лише “старі”: помер відомий актор легендарної кінострічки

Зокрема, букети можна побачити на табличці-покажчику бульвару імені Жванецького і біля воріт будинку №113 по Старопортофранківській, де народився і виріс літератор, пише місцеве видання Думская.

Прощаються з Михайлом Жванецьким і у Всесвітньому клубі одеситів на Маразліївській, одним із засновників і президентом якого він був. Тут встановлено невеличкий меморіал: фотографія, книги письменника і келих його улюбленого напою – коньяку.

Не забувають одесити і про скульптуру кота Жванецького Морріса на підвіконні клубу. У нього теж з’явилися квіти.

Одеський муніципалітет оголосив на сьогодні міський траур по померлому і планує встановити пам’ятник Михайлу Жванецькому на однойменному бульварі.

“Я впевнений, що ми поставимо пам’ятник Михайлові Жванецькому на однойменному бульварі Жванецького. І це буде абсолютно правильно. По-одеськи. Данина глибокої поваги найбільшому одеситу. Ми оголосимо конкурс. Фактично я це вже зробив. Я попрошу нашого голову комісії з дизайну Михайла Реву оголосити це у творчих колективах і встановити конкретні терміни, а потім ми далі визначимо переможця”, – сказав мер міста Генадій Труханов.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com