В Сенаті Польщі очікують, що “Вагнер” почне терористичну операцію в Сувальському коридорі

31.07.2023, 14:02
144369

В Польському сенаті очікують, що злочинне угруповання “Вагнер”, яке наразі накопичує сили на території Білорусі, почне терористичну операцію в Сувальському коридорі, що поєднує Польщу і Литву.

Читайте також: У США витік секретної військової інформації: інженер просто виніс носії додому

Про це сказав віце-маршалок польського Сенату Міхал Камінський в ефірі телемарафону.

“Я не можу виключити і ніхто в Польщі цього не виключає, що для того, щоб протестувати солідарність НАТО із Польщею, НАТО зі сходом Європи, вони можуть спробувати зайти в Польщу. Скоріше за все це буде наче терористична операція групи “Вагнер”, ніж повномасштабне вторгнення, як в Україну”, – сказав він.

За його словами, будь які провокації групи “Вагнер” можливі, хоча віце-маршалок нагадав, що на території Польщі вже знаходяться американські солдати.

“Лукашенко робив натяк на Жешув. Ну, хай заходять. Вони там зустрінуть не тільки польську, а ще і американську оборону. Єдине питання в цьому випадку: хто платитиме за їх труни, в яких їх посилатимуть назад в Росію”, – підкреслив Камінський.

Він зазначив, що у разі якщо “вагнерівці” зайдуть у Сувальській коридор на литовській території, то Польща неодмінно встане на захист свого сусіда по НАТО- альянсу.

“Ніхто не сумнівається, що якщо буде потрібно, то ми будемо захищати Литву, це для нас святе”, – додав він.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com