В Україні деякі “євробляхи” не можна поставити на облік після розмитнення

11.10.2021, 21:02
102720

Власники автомобілів на європейських номерах стикаються з проблемами навіть після розмитнення “евроблях”.

Читайте також: Apple завезла в Україну першу офіційну партію iPhone 13 (фото)

Про це повідомляє UBR. Основна проблема у власників “євроблях” виникає вже після розмитнення, на етапі постановки машини на облік, якщо в ході проходження експертної перевірки на кузові машини виявляються пошкодження або повна відсутність VIN-коду.

Як заявив автоюрист Іван Казачук, в цьому випадку автомобіль підлягає вилученню прямо під час експертизи в сервісних центрах МВС (МРЕВ).

Дана проблема виникає тому, що українці купували в ЄС старі авто і часто з пошкодженими VIN-кодами.

Іноді пошкодження коду може бути результатом корозії, але найчастіше код пошкоджують умисно.

“Самостійну перевірку VIN-номера потрібно зробити ще до зняття автомобіля з обліку. Просто подивіться, чи всі цифри, букви є, такі ж вони, як в техпаспорті, чи немає сторонніх втручань або іржі, яка не дозволить експерту в МРЕВ перевірити цей номер”, – зазначив експерт.

Якщо ж у сервісному центрі вирішать, що номер умисно могли зробити нечитабельним, правоохоронці почнуть кримінальне провадження. У разі вилучення автомобіля, гроші, сплачені за розмитнення, поверненню не підлягають.

“Найчастіше факти критичних пошкоджень VIN-номера виявляються вже в сервісних центрах, коли пізно що-небудь робити”, – говорить експерт.

“Якщо було втручання і VIN-код підроблений, тут основним завданням буде довести, що це зробив не нинішній власник, і що він лише став жертвою ситуації, оскільки купив машину вважаючи, що вона легальна. Від штрафу в 170 тис.грн власник “євробляхи” в даному випадку застрахований, тому що це штраф за те, що автомобіль не був розмитнений. А тут виходить така ситуація, що людина розмитнилася, але потім не змогла поставити машину на облік через такі ось моменти по VIN-номеру”, – підкреслює експерт.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com