«В Україні достатньо своїх ресурсів, але їх не використовують навмисне», – Юрій Гупало

25.01.2022, 11:50
109939

В Україні, зокрема на Волині, є багато газових родовищ, які держава не використовує.

Читайте також: «Малий та середній бізнес має стати головним двигуном економічного розвитку країни», – Юрій Гупало про відтермінування «касових апаратів»

Про це у програмі Прайм Тайм телеканалу Конкурент TV розповів голова Волинської обласної організації політичної партії «УДАР Віталія Кличка» та директор з зовнішньоекономічних зв’язків  приватного підприємства Юрій Гупало.

З його слів, у Локачах на Волині знаходиться газове родовище, яке відкрилось ще у 70-тих роках, але нині там дуже мало видобувається газу, хоча цього б вистачило для постачання газом нашої області. І така ситуація може бути і в інших областях України, які мають газові родовища.

«В нас родовищ дуже багато, можна було б видобувати і нафту, і газ, і корисні копалини – тільки потрібно інвестувати», – додав Гупало.

Також він додав, що держава не надає придатних умов для іноземних інвестицій, але як раз це могло б зробити Україну енергонезалежною.

Крім того, Гупало заявив, що у Європі питання здорожчання газу продумали заздалегідь, тому там немає такої паніки як у нашій країні.

Детальніше про цю ситуацію – у відео:

Додамо, що попри постійні заяви влади про необхідність забезпечення українців дешевим газом і рекордні ціни на газ в Європі видобуток природного газу в Україні падає третій рік поспіль, а представники вітчизняних галузей промисловості заявляють про те, що змушені зупиняти виробництво у зв`язку з нерентабельністю виробництва продукції.

«УДАР Віталія Кличка» звертається до уряду з вимогою припинити гратися в кадрові перестановки і зайнятися справами:

По-перше, проаналізувати реальні причини провалу програми 20/20 і розробити на заміну їй реалістичну програму збільшення видобутку власного газу. Менеджмент повинен зосередитися на тому, як ефективно інвестувати у збільшення видобутку.

По-друге, уряд має повернутися до виконання своїх зобов’язань перед ЄС в частині дотримання принципів корпоративного управління ОЕСР. Нафтогаз потребує ефективних менеджерів, які спроможні налагодити основні процеси в компанії, а для цього компанія повинна бути незалежною від прямого урядового впливу.

По-третє, уряд повинен вкладати основні ресурси у тепло-модернізацію житлового фонду і надання адресних субсидій на оплату комунальних послуг тим, хто їх потребує.

Для запобігання подібним кризам на стратегічному рівні експерти партії “УДАР Віталія Кличка” вже неодноразово заявляли, що необхідно:

У довгостроковій перспективі максимізувати зусилля зі збільшення видобутку природного газу на українських родовищах. Видобуток власного газу має стати пріоритетом державної політики в енергетичній галузі на найближчі 10 років. До співпраці варто залучати іноземні компанії, які володіють передовими технологіями видобутку, зокрема сланцевого газу, а також газу глибокого залягання.

Приватні українські компанії мають отримати сприяння від держави у разі інвестицій у сучасні технології видобутку, а також на проведення геологорозвідувальних, пошукових робіт та експериментальне буріння.

Українські державні компанії мають інвестувати кошти в нарощування видобутку вітчизняного газу, щоб якнайшвидше збільшити його видобуток для власних потреб.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com