В Україні продають підроблені результати тестів на коронавірус для виїзду за кордон

5.12.2020, 17:52
90867

В Україні почали продавати підроблені результати ПЛР-тестів для виїзду за кордон.

Читайте також: Допоможе зменшити навантаження на лікарні: лікар висловився про вакцину від COVID-19

Як повідомляє в своєму сюжеті телеканал “Україна 24”, тести на коронавірус підробляють, зокрема, від імені Київського обласного лабораторного центру.

Заступниця директора Київського обласного лабораторного центру Наталія Родіна продемонструвала журналістам фальшивий висновок.”Тут посилаються на фахівця, використано його прізвище, який у нас вже давно не працює. Використане посилання на наш сертифікат акредитації, який у нас дійсно є, але якщо ми подивимося нижче, там підроблений знак”, – повідомила Родіна.

Це не єдина державна лабораторія, ім’ям якої прикриваються шахраї. У Львові торгували негативними результатами ПЛР-тестів, які нібито зробили в Інституті епідеміології та гігієни.

Директор даного інституту Борис Кузьмінов зазначив, що документ підроблений недбало.

“Написано, що він був виданий 18 жовтня, а це була неділя, ми по неділях не працюємо. Далі – негативний результат виділено жирним, чого ми ніколи не робимо”, – розповів Кузьмінов.

В Інституті епідеміології та гігієни ПЛР-тест для вильоту за кордон коштує 1000 грн, а за липовий документ аферисти беруть 900 грн.

Читайте також: “Будь-який лікар може зі своїм дипломом виїхати в Польщу і заробляти в десятки разів більше”, – Степанов (відео)

Справжність тесту для вильоту за кордон ніхто не перевіряє, відзначають в Держприкордонслужбі, цим займаються вже тамтешні прикордонники. Бачать позначення “результат негативний” – пропускають. Тим часом, фальшиві тести українці показують і тоді, коли повертаються додому.”Вони навіть не знають, де проходило тестування, яким чином його проводили”, – розповів речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

За підробку ПЛР-тестів тим, хто їх виготовляв і тим, хто купував, передбачений штраф до 3,5 тис. грн, або навіть ув’язнення до трьох років.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com