В Україні рекордно подешевшав газ

13.02.2020, 22:16
63122

На українському ринку ціна газу з третього кварталу 2019 року впав до позначки 186 доларів за 1000 кубометрів. Про це в четвер, 13 лютого, пише Економічна правда з посиланням на дані енергопровайдера ETG.UA.

Читайте також: Платіжка для небіжчика: на Волині чоловіку, який помер дев’ять років тому, виставили рахунок за транспортування газу

Цей показник найменший для останніх 10 років. Відзначається, що починаючи з третього кварталу 2019 року ціна на газ впала нижче 186 доларів за тисячу кубометрів.

За даними компанії, на рекордне падіння подіяла аномально тепла зима, вирішення питання транзиту російського газу через Україну − після підписання нового договору пропозиція перевищила попит. Як підсумок − стрімке падіння ціни до рекордних показників.

Також вплинула китайська промисловість, яка є основним світовим споживачем газу, через коронавірус значно скоротила виробництво, в деяких галузях на 40%. Відповідно скоротилося споживання, і ціна на світовому ринку стала ще нижче.

Читайте також: На Житомирщині мітингувальники спалили платіжки за доставку газу (фото)

При цьому наголошується, що на початку 2020 року було невелике зростання, але продовження теплої зими і китайський коронавірус опустять цінову планку ще нижче.

“Посилаючись на цю інформацію, ми можемо прогнозувати ціну в 2020 році на рівні 120−150 дол “, − говорять аналітики компанії і уточнюють, що через надмірне пропозицію на ринку істотного подорожчання газу очікувати не варто.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com