В Україні відмінять плату за розмитнення авто: кого це торкнеться

16.02.2020, 16:46
63443

Розмитнення автомобілів в Україні хочуть зробити безкоштовним для ліквідаторів Чорнобильської катастрофи, які мають I і II категорії інвалідності. Повідомляє РБК−УКраїна.

Зокрема, “ліквідаторам” хочуть дати право на ввезення на митну територію України машин, з моменту випуску яких пройшло не більше 7 років, для власного користування із звільненням від оподаткування митними платежами.

Читайте також: Штрафи “євробляхарям”: закон вже опубліковано

Така норма прописана у законопроекті №2277, який Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів порадив Верховній Раді схвалити за основу.

При цьому, чорнобильці, які скористалися правом безкоштовного розмитнення автомобілів втрачатимуть право на безоплатне користування всіма видами міського та приміського транспорту в Україні.

Зазначається, що право користуватися розмитненою безкоштовно машиною матимуть не лише самі “чорнобильці”, але й члени їх родин (батьки, чоловік або дружина, діти, включаючи усиновлених). Нікому іншому передавати права на керування транспортним засобом не можна − хіба що за умови присутності власника.

Читайте також: Жінка, яка не змогла розмитнити “євробляху” звернулася до Зеленського, підпаливши авто (відео)

Автори законопроекту вважають, що таке нововведення дасть змогу суттєво зменшити соціальну напругу в суспільстві, що викликана неможливістю з боку держави швидко забезпечити транспортними засобам безоплатно або на пільгових умовах осіб з інвалідністю з числа учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, віднесених до I та II категорій.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com