Від SWIFT не відключили майже половину російських банків, які обслуговують ОПК

30.06.2022, 14:01
123009

Чотири російські банки, що уповноважені обслуговувати російський оборонно-промисловий комплекс, так і не відключили від системи електронних платежів SWIFT.

Читайте також: Тиснуть санкції: Білорусь хоче виплачувати борги за єврооблігаціями в нацвалюті

Йдеться не лише про “Газпромбанк”, на картки якого російські окупанти отримують зарплату і “бойові”, а й про ПАТ “Банк Санкт-Петербург”, АТ “Всеросійський Банк Розвитку Регіонів” та АТ “Далекосхідний банк”. Про це пише група аналітиків Trap Aggressor від StateWatch.

Зазначається, що ці банки уповноважені здійснювати банківський супровід контрактів у сфері російського держоборонзамовлення. Зокрема, банки видають кредити оборонним підприємствам, а уряд Росії згодом компенсує їм ці кошти.

Усього, згідно з російським законодавством, обслуговувати учасників оборонного замовлення та здійснювати його банківський супровід можуть 10 банків, які мають стратегічне значення для уряду Росії.

Станом на 2017 рік, коли ще інформація про оборонні контракти в РФ була відкрита, “Газпромбанк” та банк “Санкт-Петербург” мали одні з найбільших обсягів коштів держоборонзамовлення: у “Газпромбанку” розміщувалось 43 млрд рублів, а в банку “Санкт-Петербург” – 104 млн рублів.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com