Відомий лікар пояснив чому людина смикається уві сні

4.02.2024, 21:06
153691

Кожна людина хоч раз у житті бачила, як хтось смикається уві сні або під час засинання, а хтось і зовсім прокидався від того, що смикається саме він. Іноді така подія має досить моторошний вигляд, проте мало хто знає, чому це відбувається насправді.

Читайте також: Названо 8 продуктів, які знімають тривогу і стрес: ці смаколики вмить піднімають настрій

Чому людина смикається коли засинає

Лікар Юрій Габорець у своєму блозі в ТікТок розповів, чому людина сіпається, коли спить. За словами лікаря, момент, коли людина здригається уві сні або їй зовсім здається, що вона падає – є варіантом норми. У цей момент, як каже лікар, йде “перемикання реле” кори свідомості на автоматику підкірки і вона тестує м’язи – чи все в тонусі.

Також, якщо навколо відбувається щось галасливе, підсвідомість теж мотивує тіло здригнутися, готуючи організм до пробудження, адже шум є небезпекою.

Однак є нюанс, якщо подібні явища повторюються часто, це може свідчити про те, що людина перевтомлена. Також, якщо людина здригається в тиші – це може бути зупинка дихання, що не є нормою. У такому разі краще звернутися до лора та сомнолога.

До того ж, бувають випадки, коли уві сні в людини смикається якась певна частина тіла, з таким варто звернутися до невролога, оскільки подібні випадки можуть свідчити про початок різних хвороб.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com