Відпустка після карантину: які країни прийматимуть туристів цього літа

12.05.2020, 14:13
72144

Туристичний сезон на європейських курортах для міжнародних туристів може початися вже в липні, про що заявили офіційні особи декількох країн, пише РБК-Україна.

Читайте також: В Іспанії ввели 2-тижневий карантин для приїжджих

У багатьох країнах туризм формує значну частку ВВП, забезпечуючи роботою мільйони людей. Саме тому уряди залежних від цієї галузі держав першими обережно заговорили про поступове відновлення туризму.

Греція

Влада Греції підготувала детальний план перезавантаження туристичного сектора через пандемію коронавірусу. План, складений Міністерством туризму та Національною організацією охорони здоров’я, передбачає суворі правила для ресторанів, пляжів, готелів і інших місць розміщення туристів, а також поромів та інших видів транспорту.

Грецькі чиновники кажуть, що це робиться для безпеки та комфорту туристів, враховуючи ситуацію з пандемією, а не для того, щоб створити їм незручності.

“Досвід туризму цим літом може дещо відрізнятися від того, що ви мали в попередні роки. Можливо, будуть закриті бари, і не буде натовпів, але ви все одно можете отримати фантастичний досвід у Греції. За умови, що глобальна епідемія йде по низхідному шляху”, – заявив прем’єр-міністр країни Кіріакос Міцотакіс.

За його словами, зараз влада працює над тим, щоб вже з 1 липня туристичний бізнес працював, і країна відкрилася для туристів.

Чорногорія

Через півтора місяці, також з 1 липня, відновити туристичний сезон планує Чорногорія, заявив прем’єр-міністр цієї країни Душко Маркович. За словами директора Національної туристичної організації (НТО) Чорногорії Жельки Радак-Кукавичич, у влади є помірний оптимізм, що частина основного туристичного сезону буде досягнута в липні і серпні.

За її словами, вже з 18 травня, а, можливо, і раніше готелі, ресторани і бари зможуть відкриватися для відвідувачів.

“Компетентні установи зобов’язуються підготувати протокол, який буде застосовуватися в готелях, приватному секторі і гостинності”, – пояснила вона.

Читайте також: Повідомили, коли Україна зможе відкрити кордони

Грузія, Туреччина та інші країни

Їх прикладу планує слідувати і Грузія, запланувавши з 1 липня відкритися для туристів. Ослаблення карантину та підготовку до туристичного сезону також вже починають на Кіпрі. У червні на острові відкриються кафе, бари і ресторани.

Про плани незабаром розпочати туристичний сезон заявила турецька влада. Але на першому етапі курорти Туреччини будуть приймати внутрішніх туристів, а вже у другій половині літа туди зможуть поїхати і іноземці, заявив міністр туризму Мехмет Ерсой.

Найближчим часом свої кордони, в тому числі і для туристів, можуть відкрити уряди Чехії, Австрії та Словаччини.

Що буде з авіасполученням

І хоча влада європейських країн говорить про конкретні дати відкриття туристичного сезону, для українських туристів поки залишається відкритим питання зняття обмежень щодо авіасполучення. Формально виїзд з країни не заборонено, але історія з українськими трудовими мігрантами показала, що труднощі в цьому плані дуже вірогідні.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com