Віталій Кличко звернувся до українців щодо російської агресії проти України (відео)

22.02.2022, 12:02
111976

На тлі останніх подій, а саме – офіційного визнання Путіним фейкових “ЛНР” та “ДНР” та загрози повномасштабного вторгнення зі сторони агресора, лідер політичної партії “УДАР” Віталій Кличко звернувся до всіх українців.

Читайте також: Потрібно максимально спростити вступ до територіальної оборони , – «УДАР Віталія Кличка»

Відповідне звернення було опубліковано на сторінці партії у Facebook.

“Вітаю всіх!
Я хочу звернутися до киян, звернутися до всіх українців.
Із дій російської влади ми бачимо, що Росія фактично оголосила Україні війну.
У Донецьку і Луганську купа російських військ, які сунули туди всю ніч. Оперативно, після виступу Путіна, і визнання ним абревіатурних утворень – зайшла орда, яка називає себе миротворцями. Агресори-миротворці?!
Безглуздя і повна зневага до міжнародного права і суверенітету незалежних країн.
Цинічно і неадекватно правитель Росії поставив під сумнів існування української держави і українського народу.
Так зауважу: Русь була Київською, а Київ – величним містом. Ще коли десь були болота і ніхто не уявляв, що на них колись з’явиться Москва.
Тому змиріться з цим. І зрозумійте нарешті: Україна обрала свій шлях і своє майбутнє! І воно – не в російській імперії.
А – в цивілізованій демократичній спільноті країн.
За цей вибір ми заплатили високу ціну. І відстоюємо його вже 8 років, відбиваючи російську агресію. Ми не боїмося і будемо боротися далі!
Демократичний світ, сподіваюся, розуміє масштаб загрози.
Що Путін, який перекреслив дипломатичні зусилля для подолання кризи, зупинятися не збирається.
Тому партнери України повинні невідкладно запровадити весь пакет санкцій проти агресора, який узгодили країни ЄС і НАТО.
Ми дякуємо тим державам, лідери яких вже заявили про готовність застосувати санкції.
Часу на розмови немає! Цю повзучу окупацію, кровопролиття, провокації і брехню, імперські амбіції потрібно зупинити! Бо апетити агресора зростатимуть. І не тільки щодо України.
Ми віримо в наші Збройні сили, ми створюємо територіальну оборону, ми єднаємося перед загрозою! Єднаємося незалежно від політичних переконань, симпатій чи емоцій. Ми повинні бути єдиним фронтом!
І я пишаюся киянами, пишаюся українцями, які не піддаються паніці. І готові захищати свою країну і свою свободу.
На нашій стороні – справедливість і правда. Ми – у себе вдома. І нам вирішувати, як повинна розвиватися наша країна.
Це випробування, через які ми повинні пройти. Рішуче, усі разом, з холодним розумом і витримкою. Щоб зберегти державу, щоб Україна стала сильнішою, стала успішною.
Перемагають не тільки силою, перемагають духом! І українці це доводили не раз!
Слава Україні!” – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Україна має домовитися з іноземними кредиторами про списання частини боргів, – “УДАР”

Нагадаємо, голова Волинського осередку політичної партії “УДАР” Юрій Гупало також не залишився осторонь і звернувся до керівництва області із вимогою підготуватися до найгіршого сценарію розвитку подій та об’єднати зусилля для можливої відсічі агресора.

“Визнання так званих ЛНР та ДНР незалежними державами є ще одним злочином Росії проти України і потребує негайної реакції Заходу щодо гарантій миру і запровадження нових санкцій відносно агресора.

Таку думку висловив голова Волинського обласного осередку політичної партії «УДАР Віталія Кличка» Юрій Гупало.

«Цим рішенням Путін вийшов з Мінських угод. Ми – члени політичної партії «УДАР» вимагаємо термінової реакції Заходу.

Потрібно вимагати від наших західних партнерів запровадження санкцій проти Путіна і його оточення за порушення норм міжнародного права і порушення суверенітету України.

Вважаємо за необхідність місцевої влади підготуватися до найгіршого сценарію розвитку подій та об’єднати зусилля для можливої відсічі агресора.

Для цього вимагаємо зробити наступне:

1. Голові Волинської обласної ради Григорію Недопаду не потрібно зволікати, а терміново скликати позачергову сесію ради.

2. Депутати повинні думати про захист і безпеку волинян, а тому кошти від перевиконання обласного бюджету (54 мільйони гривень) спрямувати у першу чергу на ці потреби. Тому схвалюємо слушну ініціативу голови Волинської обласної державної адміністрації Юрія Погуляйка, який просив виділити з бюджетного фонду на територіальну оборону значно більше ніж 2,5 мільйони гривень. Вважаємо, що Волинь повинна бути готова до можливої війни і усі кошти обласна рада має спрямувати на оборону і прискорення підготовки сил тероборони.

3. Проінспектувати усі без винятку комунальні заклади обласної ради, які можна використати як тимчасові ситуаційні пункти, укриття, пункти надання медичної допомоги тощо, та проінформувати про це населення.

4. Ініціювати подібні заходи у всіх районних та міських, сільських, селищних радах та згуртувати зусилля із виконавчими органами на місцях задля контролю над ситуацією, оперативного інформування та уникнення панічних настроїв серед населення і координації зусиль на місцях.

Нагадаємо, раніше Віталій Кличко звертався до Верховної Ради з проханням про додаткове виділення 30 мільярдів гривень на потреби оборони і Збройних сил України, однак депутати Верховної Ради відхилили цю пропозицію, а натомість підняли заробітні плати собі та своїм помічникам”, – йдеться в заяві лідера Волинського “УДАРу”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com