“Вовки в овечій шкурі”: троє пасторів Церкви «Посольства Божого» нашахраювали на 27,5 млн грн

3.09.2023, 17:21
146131

Залізничний суд Львова виніс вирок у справі щодо трьох пасторів релігійної громадської організації «Церква «Посольства Божого». Їх визнали винними у шахрайстві в особливо великих розмірах і легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом.

Читайте також: Журналісти показали колишню резиденцію Онуфрія у Лаврі, де молилися за російських військовополонених

Як пише Судовий репортер, організаторами афери було подружжя пасторів і ще один пастор цієї «церкви» і одночасно керівник Львівської філії ТзОВ «Ліонебанк Україна».

Вони працювали під виглядом реабілітаційної програми для алко та нарко-залежних. До заходів залучали людей, які перебували в скрутному становищі, депресії чи мали залежних родичів. Таких прихожан «церкви» переконували узяти кредити в банку і віддати кошти пастирям для інвестицій.

Деяких прихожан переконували взяти кредити для поліпшення власного становища, а інших під приводом допомогти церкві, зокрема збудувати нове приміщення. Одна сімʼя навіть зняла з реєстрації у житлі свою малолітню дитину, щоб оформити кредит під заставу двох квартир.

Суд задовольнив 11 цивільних позовів потерпілих про стягнення матеріальної шкоди в еквіваленті 27,5 мільйони гривень. Також пʼятьом потерпілим стягується по 100 тисяч моральної шкоди.

Жінку, якій відводилась роль організатора, засудили до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна, а двох її спільників до 8 років також із конфіскацією.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com