Вперше в країні: юнак з синдромом Дауна отримав вищу освіту

12.07.2019, 17:52
32853

Богдан Кравчук став першим українцем з синдромом Дауна, який здобув вищу освіту. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила співробітниця Українського інституту національної пам’яті Леся Бондарук.

Читайте також: У Луцьку в ТРЦ “Порт Сіті” маленька дитина зламала руку у гральній кімнаті

″Пам’ятаю 5 років тому ми з його мамою Євгенією Кінах боролися за його право на вищу освіту. Виявилося, що радянську норму з 70-х років про заборону на вищу освіту людям з синдромом Дауна можна побороти сучасними підходами до освіти. Спасибі міністру освіти Сергію Квіті і його заступнику Павлу Полянському, які зрозуміли і підтримали право особливих дітей на вищу освіту″, – написала Бондар.

Вона також наголосила, що всі ці п’ять років Богдан сумлінно вчився і часто був набагато успішнішим від звичайних студентів. Вони могли прогуляти або не довчитися, а Богдан дуже любить історію і не міг підвести довіру до його можливостей.

″Я щаслива сьогодні, що причетна до історії освіти Богдана Кравчука. Сподіваюся, що в нашому суспільстві знайдеться для нього робота за фахом, і він зможе самостійно заробляти на життя″, – зазначила Леся Бондарук.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com