Як шукатимуть ухилянтів через “Оберіг”: в ТЦК розповіли подробиці

24.05.2024, 15:32
159195

Сервіс “Оберіг” збирає інформацію з різних реєстрів — до прикладу, платників податків. Тому за цими даними ТЦК може знайти роботодавця розшукуваного військовозобов’язаного та через нього організувати прибуття цієї людини до військкомату.

Читайте також: Чи повертатимуть військовозобов’язаних з-за кордону: пояснення голови профільного комітету Ради

Про це повідомив заступник очільника мобілізаційного відділу ТЦК Солом’янського району Києва підполковник Павло Литвин, пише “Громадське”.

“Паперовий облік військовозобов’язаних мав суттєву ваду: людина формально перебувала на обліку, а реально ТЦК не знав, де її шукати. Начебто маємо десятки тисяч військовозобов’язаних, а поповнити армію нема ким. Спробуй, вручи повістку, якщо людина не відчиняє тобі двері…”, — зазначив Литвин.

З його слів, територіальний центр комплектування як установа працює цілодобово, проте це не означає, що послуги надаються 24/7. Відомо, що людей, які захочуть під час комендантської години стати відвідувачами ТЦК, мають передати поліції як порушників, а іншою причиною є людський фактор.

В Україні 18 травня набув чинності новий закон про мобілізацію. Ним передбачено, що військовозобов’язані громадяни протягом 60 днів повинні уточнити свої облікові дані. Днями Міноборони анонсувало запуск застосунку “Резерв+”, у якому можна це зробити.

Що таке реєстр “Оберіг”

“Оберіг” – це єдиний електронний реєстр призовників, військовозобовʼязаних і резервістів віком від 18 до 60 років, який збирає, зберігає та обробляє дані для військового обліку.

Раніше вся інформація зберігалась здебільшого в паперових картках у ТЦК. Ці дані можна було легко “загубити” або втратити.

Тепер реєстр “Оберіг” має спростити процес мобілізації до лав ЗСУ, підвищити ефективність роботи ТЦК та запобігати корупції.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com