“Євробляхи” не належать українцям, їм доведеться шукати власників за кордоном

22.03.2021, 15:53
95704

Українцям, які їздять на автомобілях з європейської реєстрацією, для легалізації машин доведеться шукати їх реальних власників за кордоном. Так, більшість “євроблях” оформлена на європейські компанії, а їх реальні власники – українці – їздять з дорученнями.

Читайте також: Розмитнення “євробляхи” за новими правилами: від чого залежатиме вартість та чи можна це зробити самому

Про це в Telegram-каналі написав митний брокер і адвокат Іван Казачук. “Зняти з обліку автомобіль за кордоном без дозволу власника цього автомобіля юридично неможливо… Те, що всім, хто їздить на “євробляхах” потрібно шукати людей, кому ці “бляхи” юридично належать – це аксіома. Це не ваше майно, юридично. І щоб воно стало вашим, потрібно контактувати з власником”, – написав Казачук.

Власником автомобіля до останнього моменту залишається фірма, на яку вона оформлена. Якщо людина, яка купила цей автомобіль, отримав всього лише довіреність і після якогось періоду захоче оформити машину на себе, йому доведеться шукати реального власника і оформляти документи.

“Євробляха” це не ваша власність, не ваш автомобіль. Юридично, його взагалі той же директор литовської фірми може у вас його забрати і ви йому нічого не доведете. Прикро… але такий ось юридичний статус “євробляхи”. І держава Україна тут нічого не зробить. Це приватна власність іноземних осіб – фізичних і юридичних осіб. І як я раніше говорив, право приватної власності є непорушним”, – зазначив адвокат.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com