Євродепутатів викрили на співпраці з пропагандистським каналом Медведчука – Politico

12.04.2024, 09:32
157192

Депутати Європейського парламенту, які здебільшого належали до ультраправих партій, озвучували зручні для Кремля наративи на проросійському пропагандистському каналі “Голос Європи” (Voice of Europe), до якого причетний зрадник України Віктор Медведчук.

Читайте також: У ексміністра освіти Табачника конфіскували усе майно

Про це повідомило видання Politico, проаналізувавши 50 відео на YouTube-каналі “Голос Європи”.

Загалом йдеться про 16 представників Європарламенту, які в коментарях каналу відкидали перспективу вступу України до ЄС, звинувачували Україну в розв’язанні війни, говорили про високий рівень корупції в Україні, вимагали негайних мирних переговорів, виступали проти постачань зброї до України.

“Якщо це війна цивілізацій, я сподіваюся, що цивілізація в Україні програє. Найкращий спосіб досягти миру – це змусити українців здатися”, – сказав Марсель де Граафф, нідерландський ультраправий законодавець, на студійних дебатах.

Тьєрі Маріані з Національного об’єднання Франції звинуватив ЄС у тому, що він спровокував вторгнення Росії до України, підписавши торгову угоду з Україною 2014 року. “Деякі країни просто хочуть знищити Росію, що, по-перше, неможливо і не в інтересах наших країн”, – сказав Маріані.

Ще один ультраправий політик – Максиміліан Кра з Німеччини – наполягав під час дебатів, що “Україна має стати демілітаризованою буферною зоною”.

В березні цього року чеська та бельгійська влада назвала англомовне інформаційне агентство “Голос Європи” прикриттям для російської пропаганди та дезінформації. Влада Чехії навіть запровадила санкції проти двох керівників “Голосу Європи”, серед яких колишній український олігарх Віктор Медведчук.

Наразі YouTube видалив з каналу “Голос Європи” майже всі відео через маніпулятивний контент. Однак обліковий запис на платформі X усе ще працює. Також працює й англомовний сайт Voice of Europe, де майже всі матеріали так чи інакше стосуються російсько-української війни.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com