“З сексу починається все”: у Львівській ОВА провели тренінг для чиновників, через який виник скандал (фото)

27.06.2023, 15:33
142884

У Львівській обласній військовій адміністрації у понеділок, 26 червня, провели тренінг “Все починається з сексу”, через який нещодавно виник скандал. Лекція мала бути лише для працівників ОВА, але після розголосу в Мережі подію зробили відкритою.

Читайте також: Українські дипломати жорстко звинуватили Ізраїль в “проросійській позиції”

На тренінг прийшли близько 30 людей, повідомляє Zaxid.net.

Керівниця апарату Львівської ОВА Ірина Шурпяк розповіла, що вони будують культуру чиновництва, де не має бути дискримінації за будь-якими ознаками. Вона сказала, що тема лекції є вкрай актуальною і важливою.

“ОВА – це той рівень, на якому теж є працівники й мають різні питання. До нас не приходять люди, які освічені в усіх сферах. Ба більше, 50% наших працівників – це люди до 40 років. Я не впевнена, то така аудиторія має всі закриті проблеми. Ми запросили викладачку, яка підготує нас до переходу від пострадянської культури до проєвропейської – культури відкритості, розуміння і недискримінації”, – зазначила Ірина Шурпяк.

За словами лекторки, психологині Олени Дмитрієнко, вона провела тренінг в ОВА на волонтерських засадах. Вона закінчила Львівський національний університет імені Івана Франка, а освіту сексологині завершить у 2024 році. Лекторка зазначила, що в неї є дозвіл на практику.

“Моя лекція тут побудована на тому, щоб був здоровий психоемоційний стан у колективі. Ми спілкуємось з європейськими та американськими політиками й дуже хотілося б інтегруватися у світову культуру та етикет. Тому лекція про актуальні на сьогодні теми як сексизм, гомофобія, шеймінг. Ці явища дуже поширені. Навіть нещодавній скандал, який відбувся у Львівському медуніверситеті тому є свідченням”, – пояснила психологиня.

Вона розповіла, що назвою лекції “Все починається з сексу”, через яку розкритикували подію, намагалася привернути увагу й залучити до заходу більшу кількість слухачів. За її словами, на самій лекції є більше обговорень гомофобії, дискримінації та сексизму.

“Назву лекції можна трактувати з кількох понять. По-перше, це те, що ми всі є від статевих стосунків і все починається з сексу. У нас є демографічна криза й назва така кричуща, щоб заохотити аудиторію. По-друге, статеві стосунки, гомофобія, гендер – це все належить до термінології з сексуальної освіти”, – сказала психологиня.

Лекція тривала близько 40 хвилин. Олена Дмитрієнко поділила тренінг на кілька тем: протидія сексизму, шеймінгу, гомофобії та діловий етикет. Наприкінці присутні ставили запитання.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com