За “гулянки” в комендантську годину хочуть значно посилити покарання: що обіцяють в МВС

12.10.2023, 10:31
148129

В Україні готується проєкт закону, в рамках якого на власників ресторанів та барів, які працюють у комендантську годину, будуть накладати штраф до 680 тисяч гривень.

Читайте також: Усі країни-члени НАТО одностайно погодились, що Україна ввійде до Альянсу — Столтенберг

Про це в рамках єдиного телемарафону повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

За його словами, планується посилити контроль над закладами, які порушують комендантську годину та працюють у нічний час.

“На сьогоднішній день ми разом з народними депутатами підготували проєкт закону, завтра він буде відправлений відповідно в правоохоронний комітет (Верховної Ради, – ред.). Цим проєктом закону вносяться зміни до Адміністративного кодексу нашої держави щодо відповідальності власників суб’єктів господарювання та фізичних осіб-підприємців за роботу таких закладів… нічних закладів, ресторанів і так далі. Насправді ми говоримо про обмеження їхньої роботи і контроль за їхньою роботою саме в ті часові режими, які були встановлені або військовим командуванням, або військовим керівництвом”, – наголосив Ігор Клименко.

Згідно з чим законодавцям пропонується встановити штрафи за работу таких закладів.

“Ми пропонуємо, щоб ці штрафи становили 34-170 тисяч гривень, якщо такі порушення були встановлені перший раз. І якщо такі порушення будуть встановлені наступного разу протягом одного року – 340-680 тисяч гривень… Це на розгляд законодавців, я думаю, що найближчий час Верховна Рада такі пропозиції розгляне”, – підкреслив міністр.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com