“За кого голосувати?”: презентовано онлайн-інструмент для порівняння програм кандидатів

20.10.2020, 11:10
87015

Громадська організація “Центр спільних дій” розробила онлайн-інструмент, завдяки якому можна порівняти виборчі програми основних претендентів на посади міських голів у обласних центрах України, а також політичних сил, які мають найбільше шансів подолати 5% прохідний бар’єр на виборах в місцеві органи влади.

Читайте також: Вибрали неправильну тактику: військовий епідеміолог розкритикував дії МОЗ у боротьбі з Covid-19

Як передає Цензор.НЕТ, це стало можливим завдяки аналітичному інструменту, який розробила громадська організація Центр спільних дій.

Згідно з методологією інструменту аналізували програми кандидатів у мери та партій, які посідають перші 3 або 5 щаблів відповідно у соціологічних опитуваннях. Здебільшого аналітики опиралися на дані групи Рейтинг, КМІСу, Центру Разумкова. Усі кандидати наведені в алфавітному порядку.

Також в інструменті проаналізували позиції кандидатів у мери обласних центрів у тих сферах політики, на які вони безпосередньо можуть вплинути на місцевому рівні та на зміни у яких є найбільший запит громадян згідно з опитуванням. А це освіта, охорона здоров’я, дороги, транспорт, житлово-комунальне господарство та соціальна політика.

Як зазначає Андрій Андрушків, виконавчий директор Центру спільних дій, слід звернути увагу на те, як багато партій не змогли описати свій чіткий план дій стосовно ключових сфер, за які безпосередньо відповідає саме місцева влада.

Читайте також: На Херсонщині кандидата в мери облили зеленкою (фото)

“Але ще більш важливо звертати увагу на те, як в своїх програмах частина партій обіцяють скасувати чи не виконувати державні закони та урядові реформи, отримати звідкись повноваження, яких не має самоврядування – сепаратизм на марші і цей мислевірус несуть як і московські посіпаки, так і псевдопатріоти у вишиванках”, – зазначає Андрушків.

До слова, завдяки реформі децентралізації місцева влада отримала чимало повноважень та великі бюджети, аби робити щоденне життя у громаді комфортним та реалізовувати задумані плани. Тому цьогоріч місцеві вибори в Україні є надзвичайно важливими.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com