Затримують щодня: у Зеленського назвали основні категорії зрадників України

31.03.2023, 17:03
138227

Служба безпеки України кожного дня виявляє людей, які співпрацюють з Росією та намагаються надати ворогу інформацію про військові частини чи переміщення української техніки. Таку заяву зробив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

Читайте також: ВАКС визнав винною нардепа Ірину Констанкевич у недостовірному декларуванні

“Кожного дня СБУ виловлює 5-6 людей, які отримують підозру. Вони йдуть через суди, отримують конкретні терміни ув’язнення тощо. Це цілі мережі, які роками створювалися Росією. Це і колишні наші силовики, і колишні держслужбовці. Уже рік війни, і кожного дня це виловлюється. Це перша складова”, – розповів він в ефірі “24 каналу“.

Крім того, є люди, які заробляли гроші на Росії на різноманітних “сірих” схемах щодо постачання сировини, збуту товарів тощо. Одним із таких прикладів, за словами Подоляка, є співвласник “Мотор Січі” В’ячеслав Богуслаєв, проте в реальності таких суб’єктів десятки тисяч.

Існує ще одна категорія зрадників – люди, які мріють жити в Радянському Союзі. Їх, зокрема, можна було побачити нещодавно поблизу Києво-Печерської лаври. Подоляк припускає, що таких  людей може бути 10% по всій країні.

“Це ті, які щиро вірять, що вони мають жити в Радянському Союзі. В таборах Радянського Союзу. І це просто мерзенна поведінка: “Ви нас ображаєте, ми маємо право молитися своїм богам” тощо. Немає ніяких “своїх богів”. Є російська пропаганда. І крапка. УПЦ МП була одним із ключових елементів пропаганди в Україні. Тому 800 – це дуже маленька цифра. На жаль, за 30 років сформувалася ціла плеяда людей, які так чи інакше працюють на Росію”, – резюмував Подоляк.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com