“Зеленський більше не генерує владу, а продовжує грати роль одного із великих гравців у політиці”, – журналіст

4.11.2020, 13:53
88230

Президент Володимир Зеленський уже втратив контроль над своєю політичною силою. Ба більше, він не може, як Гарант Конституції, контролювати все, що віжбувається “під його носом”.

Читайте також: Кличко – президент, Порошенко – прем’єр: чи загрожує Зеленському держпереворот після виборів в США

Таку думку на своїй сторінці у Facebook висловив відомий український блогер та журналіст Юрій Бутусов.

“Парламент відірвався від президента: Конституційна криза вирішить сама. А потім бюджет-2021 і відставка уряду.

Навіть годинне відео промови президента на ІКТВ не переконало власну фракцію у необхідності негайно звільнити суддів КСУ. Але кожного разу, коли президент зустрічався з депутатами особисто, він особисто казав, що потрібно, особисто подивився в очі – завжди працював. А зараз президент провів безліч консультацій, щоб змусити фракцію підтримати його законопроект, але не зміг зібрати більше 140 голосів на користь.
Верховна Рада зібрала понад 226 голосів під зверненням до суддів Конституційного суду, які вимагають добровільної відставки. Парламентський комітет підтримав законопроект про спікера Дмитра Разумкова, який завтра буде внесений до сесійної зали”, – пише журналіст та додає, що Зеленський більше не генерує владу : він програв місцеві вибори, програв судові рішення та втрачає уряд.
“Політичний сигнал – це зрозуміло. Президент більше не генерує владу. Президент програв місцеві вибори, програв судові рішення, і як бачите, бюджет втрачає уряд.

Це не поразка Зеленського особисто, це не співчуття та антипатія до особистості – це просто поразка ручного контролю держави, яку Богдан побудував і зараз зберігає Єрмак. Бажання керувати величезною прихильницею країни з одного офісу перемогли, а не будувати інституції. Не перемогли брати відповідальність за проблеми, а повідомляти тільки хороші новини”, – зазначає Бутусов.

Юрій Бутусов стверджує, що через невміння втримати владу у своїх руках, Зеленський допустив те, що народні депутати перебігають із фракції до фракції і ніяк не можуть знайти спільної мови між собою. А сам президент просто продовжує насправді грати роль лідера країни, а насправді ж по-суті сам нічого зробити не може.

“Тепер влада дрейфує до створення нових коаліцій, дострокових виборів, якщо ці коаліції не можуть знайти спільну мову. А Зеленський продовжуватиме грати роль одного з великих гравців у владі, який, однак, вже не здатен стати інтегратором та архітектором.

Це був Віктор Андрійович Ющенко, якого Володимиру Олександровичу судилося пародіяти з великою майстерністю на сцені. І в офісі”, – підсумував блогер.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com