Зеленський та Порошенко виходять у другий тур президентських виборів, – дослідження

22.02.2019, 11:12
13282

До другого туру виборів виходять шоумен Володимир Зеленський і чинний президент України Петро Порошенко.

Читайте також: Дмитро Суворов: “Вибори-2019 – найбрудніші в історії України”

Третє місце у списку лідерів посідає глава партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко. Про це свідчать результати загальнонаціонального дослідження Центру соціальних і маркетингових досліджень “Социс”.

Серед тих, хто обов’язково планує прийти на вибори і проголосувати, Зеленського підтримали б 19,9%, Порошенка – 17%, а Тимошенко – 13,3%. Юрія Бойка готові підтримати 9,6%, Анатолія Гриценка – 5,5%, Олега Ляшка – 4,6%.

Від тих, хто обов’язково голосуватиме і вже визначився зі своїм вибором, результат голосування виглядав би так: Зеленський – 23,8%, Порошенко – 20,3%, Тимошенко – 15,9%, Бойко – 11,5%, Гриценко – 6,6%, Ляшко – 5,5%.

У ході дослідження респондентам також було запропоновано зробити свій власний прогноз того, хто стане наступним президентом. Найбільш вірогідним переможцем на президентських виборах респонденти вважають Порошенка – 23,9%. Перемогу Тимошенко прогнозують 16,3% опитаних, а Зеленського – 12,5%. У перемогу інших кандидатів респонденти вірять неохоче, жоден з кандидатів не отримує показники вище 5%.

Аналогічні тенденції останнім часом продемонстрували опитування Центру Разумкова і КМІС.

Дослідження “Соцису” було проведене в період з 8 по 18 лютого 2019 року. Експерти опитали 2000 респондентів в усіх областях України (без урахування населення АР Крим і окупованих територій Донецької та Луганської областей). Вибірка репрезентативна для населення України старше 18 років за такими показниками як стать, вік, тип поселення і область проживання. Статистична похибка дослідження не перевищує +/- 2,1%.

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com