“Злочинна співпраця з “ЛНР”: на Волині засновник бренду курятини “Епікур” зняв продукцію з продажу через конфлікт із Добкіним

23.02.2022, 11:01
112057

Засновник бренду курятини “Епікур” Олексій Коваленко повідомив, що знімає продукцію з продажу, оскільки вона виробляється на Володимир-Волинські й птахофабриці, серед власників якої — Михайло та Дмитро Добкіни.

Читайте також: Підозрюють в махінаціях на 34 мільйони: на волинській птахофабриці Добкіна провели обшуки

Про це пише НВ.

«Питання у Михайлі Добкіні, який нещодавно став акціонером Володимир-Волинської птахофабрики. Тут до його появи під своєю ліцензією та зі своєю епі-командою я налагодив виробництво курятини без антибіотиків і всякої погані для ТМ “Епікур”. З недавніх публікацій та звернень журналістів-розслідувачів знаю, що Добкін це вже не лише про токсичну риторику, а про злочинну співпрацю з «ЛНР”/Росією. Вже не слова, а справи. Настільки цинічні щодо України, що я негайно ставлю крапку на Володимир-Волинській птахофабриці по “Епікуру”. На цій же фабриці Добкін виробляє звичайний бренд — “Чебатурочка”. На нього я не впливаю, тут кожному голосувати своїм гаманцем», — написав Коваленко.

Він повідомив, що анулював ліцензію виробнику та готує офіційні повідомлення торговим мережам.

Коваленко зазначив, що у зв’язку з появою Михайла Добкіна у переліку акціонерів Володимир-Волинської птахофабрики, вирішив налагодити виробництво продукції “Епікура” на іншому підприємстві.

«Так і дію… але в такій ситуації чекати не можу», — додав він.

Читайте також: “Мені змінюватись вже немає куди”: як одіозний луцький готельєр відплямовує хамську поведінку на шоу «Ревізори на порозі» (відео)

В інтерв’ю Forbes Україна Коваленко говорив, що став співвласником Володимир-Волинської птахофабрики разом із Марком Добкіним (батько Михайла та Дмитра Добкіних) на початку 2010-х.

«[Михайло Добкін] став одним з акціонерів два роки тому внаслідок успадкування та реструктуризації фабрики після несподіваної смерті його батька Марка. Наявність такого акціонера як Михайло і підштовхнула мене до продажу. Ми маємо різні погляди на ведення бізнесу, різні цінності. Наразі у мене та моєї родини прямо й опосередковано 34% і по 33% — у сімей Михайла та Дмитра Добкіних (для мене незрозуміло, як „за бортом“ опинилися дружина Марка Маша та їхній маленький син Толік, але там були суди та повної інформації у мене немає, щоб коментувати)», — сказав Коваленко.

За словами засновника бренду Епікур, він запропонував, щоб хтось із співвласників птахофабрики викупив підприємство у іншої сторони. Коваленко додав, що «продовження історії не можна назвати цивілізованою діловою практикою».

Наразі у держреєстрі не вказана структура власності ПАТ Володимир-Волинська птахофабрика. Повідомляється лише, що підприємством володіють «фізичні та юридичні особи згідно з реєстром власників іменних цінних паперів». На сайті Агентства з розвитку інфраструктури фондового ринку України (SMIDA) повідомляється, що на 4 квартал 2021 року у переліку власників були зареєстрована в Нідерландах фірма Stichting Administratienkantoor Safedam (18,24%), ТОВ Ореола Компанія з управління активами (10%), Михайло Добкін (24,97%), Дмитро Добкін (16,9%), Алла Добкіна (9,7%), Олена Добкіна (7,3%).

Згідно з держреєстром, Ореола належить Коваленку (41%), Михайлу Добкіну (29,5%) та Дмитру Добкіну (29,5%).

Коваленко був радником Михайла Добкіна, коли той очолював Харківську ОДА.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com