“Енергоатом” виведе в ремонт п’ять енергоблоків АЕС: відключення можуть почастішати

14.06.2024, 13:04
160344

В Україні вже за тиждень “Енергоатом” виведе в ремонт п’ять енергоблоків АЕС. Тиждень тому вийшов з ремонту один блок атомної електростанції.

Читайте також: Україна отримає нову бронетехніку та артилерію: що відомо про чергову зустріч “Рамштайн-23”

Про це в ефірі “Київ24” розповів енергетичний експерт, голова Ради Української асоціації відновлюваної енергетики Станіслав Ігнатьєв.

“Ми маємо дев’ять енергоблоків на підконтрольній території України. Шість енергоблоків, тобто 6 гігават, перебувають на тимчасово окупованій території – це Запорізька АЕС. За такої ситуації атомна генерація становить основу нашої енергосистеми. До цього були в ремонті два енергоблоки. В нас залишилось виведення в ремонт ще шести енергоблоків. Один з них вже виводиться. Через тиждень будуть виводитись останні п’ять енергоблоків”, – розповів фахівець.

За його словами, минулого року “Енергоатом” одночасно виводив вісім з дев’яти енергоблоків. Тоді, каже Ігнатьєв, рятувала сонячна генерація. До слова, саме сонячна погода минулого тижня рятувала українську генерацію.

“Наразі виробництво електроенергії впало від сонячних електростанцій майже на 20%, бо маємо дощову похмуру погоду останніми днями”, – додав Станіслав Ігнатьєв.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com