Італія надасть Україні новий пакет військової допомоги

16.06.2024, 10:14
160406

Міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні заявив, що його країна готова надіслати новий пакет військової допомоги для України. Про це він сказав на Саміті миру.

Читайте також: США та Європа наближаються до використання російських активів для допомоги Україні – NYT

Дипломат запросив президента Володимира Зеленського до Італії та запевнив, що Україна завжди може розраховувати на його державу. Водночас міністр розкритикував дії російського диктатора Володимира Путіна щодо Києва.

“Італія зацікавлена в тому, щоб ми не втрачали Україну з центру поля зору. На жаль, Путін не показує позитивних ознак прагнення до миру… Пане Зеленський, приїжджайте до нас в Італію. Ми готові надіслати також новий пакет збройної допомоги, але ми будемо підтримувати також і відновлення України. Розраховуйте на нас, розраховуйте на Італію”, — зазначив Таяні.

Політик додала, що позику в 50 мільярдів доларів Україні нададуть США, Канада, Велика Британія, а також, ймовірно, Японія.

“Станом на зараз європейські держави не залучені до цієї позики. З огляду на те, що всі ці активи заморожені в Європи, Європа вже бере участь, визначаючи гарантійний механізм виплати цієї позики”, – сказала Мелоні.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com