Компенсуємо нестачу сонячного вітаміну D звичайними продуктами: дізнайтесь якими

12.05.2024, 21:00
158558

Вітамін D є однією зі складових міцного здоров’я, адже він виробляється, коли наше тіло піддається впливу сонця. Він просто незамінний при засвоєнні кальцію в нашому організмі, і його низький рівень може спровокувати аномалії кісток.

Читайте також: Стоматолог назвав кращі вітаміни для зубів. В яких продуктах їх більше всього

Деякі продукти насичені цим “сонячним вітаміном”, що допомагає отримувати його у природніх умовах.

Молоко

Коли мова йде про вітамін D першим номером є пастеризоване коров’яче молоко. Якщо ви відносите себе до веганів, тоді соєве молоко є найкращим рослинним замінником. Адже воно також містить велику кількість вітаміну С і заліза.

Риба

Чудовим джерелом вітаміну D також є жирна або жирна риба та риб’ячий жир. До цих видів риби відносяться лосось, сардини та скумбрія, які багаті омега-3 жирними кислотами. Водночас недорогою альтернативою є консервований тунець або сардини. Крім того, чайна ложка риб’ячого жиру щодня забезпечує денну потребу у вітамінах A і D.

Збагачене харчування

Збагачені харчові продукти – також можуть джерелом вітаміну D. Наприклад, збагачені пластівці та вівсяні пластівці легко доступні на ринку. Вживайте його з коров’ячим або соєвим молоком для додаткового підживлення. Для отримання необхідної дози вживайте апельсиновий сік, збагачений вітаміном D.

Гриби

Для вегетаріанців відмінно підійдуть гриби, які можуть природним чином поглинати вітамін D під дією сонячного світла. Проте вітамін D, який міститься в грибі, відрізняється від вітаміну, який міститься у тварин. Проте він практично ідентичний, як отриманий із добавок вітаміну D. І нарешті різновиди шиітаке та майтаке є хорошими варіантами, коли справа доходить до отримання вітаміну D з грибів.

Жовток

Яєчні жовтки також є завантажені вітаміном D. Рекомендується з’їсти варені яйця або скуштувати овочевий омлет чи здорову яєчню. Проте уважно варіть яйця правильно, щоб уникнути зараження сальмонельозом. Проте не кип’ятіть його занадто багато, оскільки це може знищити поживні речовини.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com