Місяць незабаром зупиниться вперше від 2006 року: чого очікувати

13.06.2024, 22:04
160318

У вересні 2024 року відбудеться перша так звана “велика зупинка Місяця”. Востаннє таке явище фіксували 18 років тому, 2006 року.

Читайте також: Україна може отримати бойові літаки Super Etendard від Аргентини

Про це йдеться у найковій статті Live Science.

Зазначається, що під час цієї події Місяць сходить і заходить у крайніх північних і південних точках, досягаючи найвищої та найнижчої точок за 18,6-річний місячний цикл.

Астрологи пояснюють, що це можливо тому, що Місяць не обертається тим самим шляхом, що й сонце. Положення його сходу та заходу на горизонті постійно змінюються через рухи Землі та Місяця. Сонячна система плоска, планети обертаються навколо Сонця в одній площині, відомій як екліптика. Земля обертається навколо осі, нахиленої на 23,4 градуса по відношенню до цієї екліптики, в результаті чого Сонце сходить і заходить майже в межах 47 градусів. А орбіта Місяця нахилена на 5,1 градуса відносно екліптики, що дозволяє йому підніматися і заходити в діапазоні 57 градусів протягом будь-якого місяця. 

“Цей великий місячний застій буде найбільш екстремальним у дні рівнодення у вересні 2024 року та березні 2025 року. Однак видимість залежить від фази місяця, вашого місцезнаходження та погоди. Хороші часи для огляду включають схід місяця і захід сонця, і навпаки, під час повного місяця”, – йдеться у матеріалі.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com