Нові тарифи на світло від 1 червня: як зміняться платіжки українців

8.06.2024, 20:01
160013

Від початку червня більшість українців зіткнуться зі збільшенням суми у своїх електричних рахунках. Тепер платіжка за електроенергію в середньому становитиме 734,4 грн замість попередніх 448,8 грн. Це пов’язано зі зростанням тарифу від 2,64 до 3,32 грн за 1 кВт*год.

Читайте також: Байден на зустрічі із Зеленським оголосив про додаткове фінансування для відновлення енергетики

Про це йдеться в матеріалі видання “OBOZ.UA”.

Більшість українців витрачають до 170 кВт*год електроенергії щомісяця. Однак ті, хто активно використовує електричні бойлери, варильні поверхні тощо, значно перевищують цей рівень споживання.

Тепер тариф буде підвищено для всіх, крім тих, хто використовує електричний котел. Якщо ваше опалення працює на електриці, то від 1 жовтня до 30 квітня ви можете продовжити оплату за старим тарифом у 2,64 грн/кВт-год, за умови, що ваша витрата не перевищує 2000 кВт-год на місяць. Однак, якщо споживання перевищує цей ліміт, ви оплачуватимете повну вартість за кожну додаткову кіловат-годину.

Пільговий тариф на опалення застосовується тільки за наявності можливості розробити спеціальний проєкт, такий як встановлення котла або теплового насоса. Вам доведеться платити повний тариф за електроенергію в зимовий період, якщо ви використовуєте такі прилади для обігріву:

кондиціонери

конвектори

тепловентилятори

термопанелі

обігрівачі

тепла підлога (електрична)

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com