Переговори з РФ: коли розпочнуться і хто буде посередником — The Economist

14.06.2024, 22:06
160362

Серйозні переговори з Росією навряд чи розпочнуться раніше, ніж наприкінці 2024 року, а потенційними посередниками називають Саудівську Аравію, Туреччину та Ватикан.

Читайте також: “Енергоатом” виведе в ремонт п’ять енергоблоків АЕС: відключення можуть почастішати

Про це пише в п’ятницю, 14 червня, авторитетне видання The Economist.

У публікації, яка з’явилася напередодні відкриття Саміту миру у Швейцарії, йдеться про альтернативні майданчики для переговорів з Росією, які, “можливо, розпочнуться вже пізньої осені”.

“В якості потенційних посередників називають саудівців, турків і Ватикан. Цікаво, що всіх запросили на саміт “Великої сімки” на півдні Італії, який відбудеться напередодні українсько-швейцарського”, — зазначають у статті.

У виданні нагадали про сигнали Путіна, якими він демонструє готовність до переговорів за умови збереження поточної ситуації з окупацією частини території України. Але така пропозиція не влаштовує ані Україну, ані її партнерів. Зокрема, Андерс Фог Расмуссен, колишній генеральний секретар НАТО, який консультує Україну, заявив, що “російські війська мають покинути Україну до початку переговорів”.

Як зазначили у виданні, офіційно США не нав’язують своєї позиції щодо війни в Україні, однак “вже точаться розмови про те, що, на думку Америки, може бути прийнятним завершенням війни”.

Цитуючи неназваного західного дипломата, видання стверджує, що кілька факторів визначатимуть час і умови будь-якого припинення вогню.

Найперше, це залежатиме від поля бою: якщо Україна зможе утримати свої позиції після поточного літнього наступу Росії, вона опиниться в сильнішій позиції на переговорах. Це також залежить від стану здоров’я Путіна. І це також залежить від американських виборів у листопаді.

“Таким чином, кінець цього року є найбільш ранньою передбачуваною датою для початку переговорів, і, можливо, набагато пізніше”, — резюмує The Economist.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com