Проросійські організації Медведчука готували держпереворот в Україні: рішення суду

14.06.2024, 19:07
160356

Зусиллями прокуратури і СБУ заборонено діяльність мережі “громадських організацій”, створених проросійським політиком та екснардепом Віктором Медведчуком, які готували держпереворот в Україні.

Читайте також: Молдову попередили про російську загрозу: США, Канада і Британія зробили гучну заяву

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

“Представники цих “громадських організацій” планували державний переворот в Україні, який хотіли синхронізувати з початком повномасштабного вторгнення РФ у лютому 2022 року. Таким чином вони сподівались допомогти агресору якнайшвидше захопити Київ, а згодом і всю територію України”, — йдеться у повідомленні.

Представники організацій, діяльність яких координував державний зрадник Віктор Медведчук, повинні були ініціювати проведення в Києві так званих “національних зборів”.

Під час “з’їзду” планувалося оголосити ультиматум вищому військово-політичному керівництву України щодо “відсторонення від влади”.

У разі відмови – зловмисники мали намір у силовий спосіб захопити ключові держустанови у Києві та інших регіонах держави. Для цього планували сформувати бойові групи, до складу яких мали увійти понад півтисячі озброєних осіб.

2022 року СБУ завчасно викрила ворожі плани і запобігла їхній реалізації. У результаті спецоперації співробітники Служби безпеки затримали трьох організаторів злочину на початку повномасштабного вторгнення РФ.

У серпні 2023 року зловмисники отримали різні терміни ув’язнення. Також було заочно засуджено громадянина РФ, який координував підривну діяльність “громадських організацій” Медведчука.

За матеріалами СБУ, суд постановив заборонити та примусово розпустити такі організації:

Міжнародна громадська організація “Ми народ України”;

Всеукраїнська громадська організація “Всеукраїнське гетьманське козацтво імені Івана Богуна”;

“Соборне козацтво”;

“Соборне козацтво. Харківський округ”;

“Соборне козацтво. Баришівська станиця”;

“Соборне козацтво. Київський округ”;

“Соборне козацтво. Львівський округ”;

“Соборне козацтво. Сумський округ”.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com