“Путін повинен буде сісти за стіл та погодитись на довгостроковий мир”: Столтенберг заявив про тактику НАТО

13.06.2024, 12:30
160294

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вважає, що роль НАТО у наданні допомоги Україні шляхом поєднання спільних зусиль країн-членів із використанням структур та спільного фінансування НАТО має бути посилено. А добровільні внески індивідуальних країн-членів Альянсу для підтримки України повинні стати зобов’язанням на рівні НАТО.

Читайте також: У Швеції зберігається карта України, яка доводить історичну приналежність Донбасу. Документальний фільм

Про це Столтенберг сказав на пресконференції в Брюсселі перед дводенною зустріччю міністрів оборони країн-членів Альянсу, передає “Уніан”.

За його словами, буде посилено роль НАТО у наданні допомоги Україні шляхом поєднання спільних зусиль країн-членів із використанням структур та спільного фінансування НАТО.

“Це один із прикладів того, як ми, використовуючи НАТО, можемо мати більш міцну та передбачувану структуру, особливо у поєднанні із зобов’язанням витрачати не менше 40 млрд євро на рік. Це забезпечить те, що ми матимемо більш довгострокову і передбачувану підтримку для України”, – сказав Столтенберг.

Він зазначив, що в Альянсі вітають добровільні внески для підтримки України.

“Чим довше триває ця війна, тим важливіше, що у нас буде більше передбачуваності, підзвітності і справедливого розподілу тягаря”, – додав генеральний секретар Альянсу.

Раніше союзники робили оголошення, які не виконувалися, наголосив Столтенберг, а якщо буде роль НАТО у забезпеченні більшої прозорості та підзвітності, більше союзників будуть дотримуватися обіцяного.

У цьому зв’язку, він нагадав, що США раніше витратили шість місяців на узгодження додаткової допомоги для України, а обіцянки деяких європейських союзників не були виконані.

“І якщо ми перетворимо це не на добровільні внески, а на зобов’язання НАТО, то звісно – це стане більш надійним і більш життєздатним, і з усіх цих причин я вірю, що це допоможе отримати Україні потрібну передбачуваність”, – наголосив Столтенберг.

При цьому, він підкреслює, що мета усього цього полягає у тому, аби зробити можливим припинення війни.

“Зараз президент Путін вірить, що він може перечекати нас, і з цієї причини війна продовжується. Коли ми здатні донести дуже чітко і сильно, що ми готуємося на довгострокову перспективу, на багато років, тоді, ймовірно, що він зрозуміє, що не виграє на полі бою, а повинен буде сісти за стіл та погодитись на довгостроковий мир”, – сказав Столтенберг.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com