РФ змушує африканських студентів воювати проти України, – Bloomberg

9.06.2024, 14:00
160058

Росія проводить глобальну кампанію з вербування іноземних найманців щонайменше у 21 країні, включно з кількома державами Африки. Кампанії з набору в армію пропонують вигідні бонуси під час підписання контракту і зарплати тим, хто приєднається до них як контрактники. Кремль також відправляє тисячі мігрантів та іноземних студентів битися разом із російськими військами у війні проти України, пише Bloomberg.

Читайте також: Росіяни атакуватимуть: скільки резервістів задіють окупанти для наступу влітку — Defence Express

“Використовуючи тактику, вперше застосовану найманою групою “Вагнер”, російські чиновники дедалі частіше погрожують не подовжувати візи африканським студентам і молодим робітникам, якщо вони не погодяться вступити до лав збройних сил”, – зазначає видання, посилаючись на чиновників, обізнаних із цим питанням.

Зазначається, що деяких африканців, які перебувають у Росії за робочими візами, затримали, і вони змушені вибирати між депортацією та відправленням на фронт. Деякі з них змогли відкупитися, щоб залишитися в країні й уникнути військової служби, розповів один із європейських чиновників.

Інший співрозмовник видання зазначив, що російська практика відправки мігрантів і студентів у бій під примусом з’явилася ще на початку війни. Ці військовослужбовці зазнають особливо високих втрат, бо їх дедалі частіше направляють на ризиковані наступальні маневри для захисту більш підготовлених підрозділів.

На початку цього року уряд Катманду заявив, що йому відомо про приблизно 400 молодих непальських чоловіків, завербованих Росією, але багато інших, ймовірно, підписалися без відома уряду. Рішення Індії припинити набір непальських гуркхів у свою армію, поклавши край 200-річній традиції, можливо, спонукало непальців шукати роботу в Росії та інших країнах,  зазначає Bloomberg.

Також один з українських чиновників заявив, що серед полонених, яких Україна захопила на полі бою, збільшилася кількість іноземних бойовиків. За його словами, особливо часто зустрічаються африканці та непальці.

Читайте також: Африканці по $2200: Росія активізує рекрутинг найманців для війни проти України

За словами Євгена Примакова, глави Росспівробітництва, організації, що займається поширенням знань про Росію за кордоном, наразі в Росії навчається 35-37 тисяч африканських студентів.

Нагадаємо, раніше в розвідці Британії заявили, що під час наступу на Вовчанськ Росія задіяла “Африканський корпус”. За її даними, ці підрозділи, найімовірніше, раніше були розгорнуті в Сирії, Лівії, Буркіна-Фасо і Нігері.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com