Скількох українців потенційно можуть мобілізувати: в Раді назвали цифру

13.06.2024, 15:32
160308

Мобілізаційний потенціал в Україні становить щонайменше 5-6 млн чоловіків. Однак від ЗСУ немає запиту на мобілізацію їх усіх.

Читайте також: У Міноборони обіцяють піти назустріч мобілізованим: що пропонують

Про це нардеп, голова Комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха повідомив у Мережі.

“За різними оцінками (як нашими, так і в ЗМІ) в Україні мобілізаційний потенціал становить мінімум 5-6 млн чоловіків. Чи був у нас запит на мобілізацію їх всіх? – Ні. Відповідно, стоїть питання щодо того, хто не має бути мобілізований”, – йдеться в заяві народного обранця.

Він також вказав, що голосував за закон про мобілізацію, тому що це був запит військових. За словами Наталухи, всі запити армії були виконані, водночас звернувши увагу, що військові потреби нероздільні з економікою.

“Ця війна – війна людських ресурсів проти ефективності. Ефективність економіки – одна з її складових. Без працюючої економіки нам не перемогти. Звісно, можна сказати, що інженер-конструктор куди важливіший у ролі штурмовика, ніж розробник передового оборонного стартапу (так, це реальний приклад), але це буде брехнею”, – йдеться в дописі нардепа.

Він пояснив, що “ніхто не збирається бронювати 100% чоловіків”, і вказав, що “це неможливо навіть технічно”.

“Та і мета – не врятувати всіх від війни, а передбачити безперебійну роботу лише критичних працівників. Мова йде лише про певний відсоток”, – додав Наталуха.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com