Слід готуватися до зими без світла: гендиректор YASNO попередив про тривалі відключення

15.06.2024, 14:04
160380

Взимку в Україні світло можуть давати лише п’ять-шість годин на день. Адже зимовий пік споживання електроенергії більший за літній. Дефіцит генерації може сягати 35%.

Читайте також: США попередили, які країни можуть стати новою ціллю РФ

Про це повідомив генеральний директор компанії-постачальника електроенергії YASNO Сергій Коваленко.

“Щодо прогнозу на зиму — треба готуватися, з огляду на те, що буде п’ять-шість годин світла на день. Але в серпні треба буде оновити прогноз. Тому що ми будемо розуміти, скільки у нас наявної генерації всередині”, — пояснив він.

За словами Коваленка, прогноз на зиму базується на кількох факторах. Зокрема, на тому, чи вдасться збільшити фізичну можливість імпорту електроенергії.

“По-друге, всі атомні блоки ремонтуються зараз, щоб потім максимально все працювало взимку. По-третє, ми відремонтуємо частково, що можна відремонтувати за цей час з точки зору пошкоджень. Але погана новина в тому, що у нас зимовий пік досить великий. Він ще більший за літній”, — зауважив керівник YASNO.

Також Коваленко пояснює, що важливою є температура повітря. Адже саме від цього залежить споживання електрики.

“Якщо зима буде +10 градусів в середньому, то це буде для нас щастя. Якщо зима буде -15 градусів — це буде погано. Що нижча температура, то більше споживання на опалення”, — наголосив він.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com