У Зеленського анонсували другий Саміт миру і назвали умову для участі РФ

14.06.2024, 18:02
160354

Україна вже планує другий Саміт миру, який буде проведений за результатами першого. Можливі певні формати участі й Росії в такій зустрічі.

Читайте також: Командир “Грузинського легіону” заявив про отруєння: що відомо

Про це заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква повідомив у ефірі телемарафону.

Жовква ствердно відповів на запитання про те, чи плануються ще Саміти миру.

“Безумовно, ми говоримо про те, що цей саміт – інавгураційний. А на другому саміті, який ми вже плануємо, ми говоримо з країнами“, – повідомив заступник голови ОП.

Він додав, що певна кількість країн вже висловили бажання прийняти такий саміт у себе.

“На цьому Саміті миру ми будемо говорити вже з результатами першого саміту і з результатами розробленої дорожньої карти, яким чином говорити про мир в Україні. Україна буде зі своїми партнерами говорити про це”, – уточнив Жовква.

“Ми можемо говорити про те, що якщо країни, які поділяють спільний план, вироблений Україною і союзниками, будуть готові доносити це до країни-агресора, і країна-агресор буде не диктувати свої умови, як це було завжди, а слухати світове співтовариство, можемо говорити також і про певні формати її (РФ – ред.) участі“, – розповів заступник керівника президентського офісу.

До слова, за даними ЗМІ, у висновках першого Саміту миру може йтися про те, що до майбутніх мирних переговорів після досягнення домовленостей щодо ядерної та продовольчої безпеки, повернення військовополонених і викрадених дітей мають бути залучені “представники всіх сторін” – йдеться про Росію.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com