«УДАР Віталія Кличка» запропонував антикризовий план по боротьбі з епідемією коронавірусу

29.10.2021, 12:29
104059

Політична партія «УДАР Віталія Кличка» представила антикризовий план для боротьби з епідемією коронавірусу, який містить дієві заходи для пом’якшення соціальних та економічних наслідків коронакризи і відновлення економіки.

Читайте також: «Партія «УДАР Віталія Кличка» запускає унікальну платформу для взаємодії з українцями», – Юрій Гупало

12 ефективних кроків, які допоможуть подолати наслідки коронавірусу, опублікували на офіційному сайті політсили.

«Зважаючи на те, що «червона зона карантину» – це фактично зупинка усього бізнесу і катастрофічна нагрузка на медичну сферу, яка і так у жахливому стані, потрібно докласти максимум зусиль, аби досягнути результату, – впевнений лідер Волинського «УДАРу» Юрій Гупало, – Реалізація Антикризового плану виходу з коронакризи, який представила політсила, буде потребувати значних фінансових ресурсів. А тому, в умовах обмежених доходів бюджету, ці заходи можливо профінансувати лише за рахунок збільшення дефіциту бюджету, як це відбувається, практично, у всіх країнах світу».

«Чергова хвиля епідемії коронавірусу створює критичне навантаження не лише на медичну систему, але й на економіку України. Потрібно негайно здійснити низку кроків, які допоможуть українським сім’ям та бізнесу подолати кризу та закладуть реальні механізми зростання економіки», – йдеться у заяві партії.

Тому, як наголошують «ударівці», важливо мати антикризовий план, який передбачатиме підтримку медичної системи, нарощування темпів вакцинації та підтримка економіки, яка може постраждати від наслідків епідемії.

1.Надати дієву підтримку медичній системі. Збільшити кількість профільних лікарень та ліжок, обладнаних кисневими точками, збільшити доплати медперсоналу.

2. Запровадити ефективний контроль над виробництвом і постачанням кисню у лікарні – як за об’єктами стратегічного значення для держави.

3. Вдосконалити перелік адаптивних карантинних обмежень, щоб запобігти загальнонаціональним локдаунам. Забезпечити звичайний режим життєдіяльності для повністю вакцинованих осіб, що мають ковід-сертифікат міжнародного зразка.

4. Запровадити продуману систему вакцинування. З просвітницькою складовою, чітким календарним планом щеплень, розширенням відповідної інфраструктури та створенням «зелених коридорів» для бажаючих вакцинуватися. До кінця року принаймні першою дозою вакцини має бути вакциновано 50% населення, а до початку весни – не менше 70%.

5. Завершити реформу медичної системи на вторинній і третинній ланці.

Читайте також: «Підвищення тарифів може обернутися катастрофою для людей і для бюджету», – лідер Волинського «УДАРу»

Підтримка бізнесу

Спростити і розширити видачу доступних кредитів для бізнесу. Зокрема, на рефінансування раніше виданих кредитів.

Зменшити орендну плату з відповідною компенсацією з бюджету для тих, хто не може вести бізнес через карантин.

Ввести мораторій на підвищення податків до завершення дії карантинних обмежень.

Визначити медичну галузь пріоритетним напрямком державних інвестицій. Посилити контроль за ефективністю витрат у медичній галузі. Повернути всі закупівлі у медичній галузі у систему Прозорро.

Передбачити у державному бюджеті на наступний рік додаткові інвестиції для відновлення галузей, що найбільше постраждали від корона кризи.

Перезавантажити роботу експортно-кредитного агентства та посилити заходи з просування експорту у 2022 році за рахунок збільшення статутного капіталу агентства.

Спрямувати банківське кредитування у реальний сектор економіки.

Нагадаємо, нещодавно керівник Волинського «УДАРУ» Юрій Гупало закликав усіх українців вакцинуватись, аби врятувати свої життя та життя близьких.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com