Українцям роздадуть готівку на оплату комуналки: що варто знати

4.06.2024, 16:00
159750

Українці можуть отримати монетизовану субсидію, за умови, якщо дохід одного з членів родини дозволяє витрачати на комуналку менше 20% бюджету родини. Платіж розраховується індивідуально для кожного.

Читайте також: Українці взяли у полон словака, який воював на боці російських окупантів: його історія шокує (відео)

Про це йдеться на сайті Міністерства соціаольної політики України.

Зазначається, що субсидія також компенсує здорожчання вартості електроенергії і залежить від середньомісячного загального доходу на одну особу.

Оформити житлову субсидію може:

одна з осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні;

людина, яка орендує житло на підставі договору оренди;

внутрішньо переміщена особа, яка не зареєстрована, але фактично проживає у житловому приміщенні, навіть без укладення договору оренди.

за заявою опікуна чи піклувальника неповнолітня дитина, яка залишилася без батьківської опіки, або недієздатна особа працездатного віку, над якою встановлено опіку;

індивідуальний забудовник, якщо будинок не прийнятий в експлуатацію, але плата за житлово-комунальні послуги вже нараховується.

Призначення субсидії залежатиме від доходів усіх осіб, які зареєстровані та/або задекларовані у житловому приміщенні.

“Проте під час подання заяви не забудьте зазначити, хто фактично проживає в квартирі/будинку. Якщо на день звернення по призначення субсидії хтось з родини перебуває за кордоном більш ніж 60 днів, його має бути виключено зі складу домогосподарства, і тоді його доходи не будуть враховуватися”, – мовиться в повідомленні.

Також, додамо, якщо у житловому приміщенні прописано троє людей, але дружина з дитиною виїхали за кордон і перебувають там понад 60 днів, житлова субсидія призначається з розрахунку на одну особу домогосподарства, тобто на чоловіка.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com