В Україні перейменують два міста: що відомо

15.06.2024, 18:04
160388

Комітет Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування відхилив пропозицію міських голів, які підкомітет з питань деколонізації не підтримав, щодо скасування перейменування міст Южне та Южноукраїнськ в Одеській та Миколаївській областях.

Читайте також: Проросійські організації Медведчука готували держпереворот в Україні: рішення суду

Таке рішення ухвалили народні депутати під час засідання комітету в онлайн-форматі, передає “Укрінформ”.

Голова підкомітету з питань деколонізації Роман Лозинський, нагадав, що раніше комітет рекомендував перейменувати міста Южне та Южноукраїнськ, однак після звернень органів місцевого самоуправління даних населених пунктів підкомітет відхилив пропозиції міських голів (щодо перейменування на Південне і Південноукраїнськ відповідно).

Парламентарії розглянули пропозицію щодо скасування ухваленого раніше рішення комітету про перейменування міст Южне та Южноукраїнськ.

Проти проголосувало 22 члени комітету, тобто раніше ухвалені рішення залишились дійсними. Профільний комітет рекомендує перейменувати місто Южне Одеської області на Порт-Анненталь, а Южноукраїнськ, що у Миколаївській області, на місто Гард.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com