ЄС готує тарифи на російські товари, звільнені від санкцій, – The Financial Times

1.06.2024, 12:01
159593

Євросоюз розглядає можливість введення тарифів на російський імпорт на суму до 42 млрд євро, який був звільнений від режиму санкцій, введених блоком.

Читайте також: Дрони СБУ влупили в Криму по російській РЛС вартістю 100 мільйонів доларів – ЗМІ

Як пише The Financial Times, міністри торгівлі ЄС напередодні попросили Єврокомісію розробити план введення мит на товари, на які не поширюються санкції, такі як продукти харчування, ядерне паливо і медикаменти, а доходи, ймовірно, підуть на потреби України. Ініціатива була висунута Швецією.

Міністри також схвалили тарифи на зернові та олійні культури з Росії та Білорусі, які набудуть чинності 1 липня після різкого зростання імпорту.

Хоча більшу частину торгівлі ЄС з Росією було зупинено внаслідок нападу на Україну, деякий імпорт все ще дозволено або через відсутність альтернативних варіантів поставок, або через побоювання викликати збої на світовому ринку.

ЄС встановив настільки високі тарифи на російську пшеницю – 95 євро за тонну, – що вони фактично є заборонними, однак він не став запроваджувати санкції, щоб парирувати заяву Росії про те, що блок припиняє експорт продовольства в країни, що розвиваються.

Тарифи на зернові, олійні культури та похідні забезпечать, щоб “Росія не могла дестабілізувати ринок ЄС за рахунок перенаправлення експорту зерна”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com