Їхав з кінотеатру з пістолетом: прокуратура представила реконструкцію справи Пашинського

9.10.2019, 22:13
46236

Адвокат екс-нардепа Сергія Пашинського Андрій Федур оприлюднив повне рішення суду про призначення його підзахисному запобіжного заходу у вигляді взяття під варту. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: Труба заявив, що прокуратура покривала Пашинського : деталі справи

У тексті містяться висновки слідства, яке описало, що сталося напередодні Нового року між Пашинським і Хімікусом, який був поранений в ногу.

Прокуратура не сумнівається, що у Пашинського виник умисел заподіяти тілесних ушкоджень опонентові і, виходячи з машини з пістолетом у руці, він усвідомлював небезпеку своїх дій. Наводимо результати розслідування у справі.

Що сталося 31 грудня 2016 року

Досудове слідство встановило, що 31 грудня 2016 року близько 17:00 Едуард Хімікус повертався додому від матері. По дорозі додому, у селі Хлепча Київської області, приблизно в 1500-1600 метрах від з’їзду з автотраси М95 Київ-Одеса, він побачив незнайомця (ним виявився Ярослав Олійник), який наодинці штовхав заглухлий мікроавтобус Volkswagen. Хімікус запропонував допомогу, і вдвох вони почали штовхати мікроавтобус до траси.

На цей час, приблизно о 17:15, Сергій Пашинський на автомобілі Mercedes-Benz GL повертався з кінотеатру в селі Ходосівка. За кермом була його дружина Руслана. Вона побачила перед собою на дорозі несправний мікроавтобус, зупинилася і зробила зауваження його штовхачам, опустивши переднє скло. Вона зажадала прибрати з проїжджої частини автомобіль, який заважає руху. Виникла словесна перепалка.

Сергій Пашинський, який перебував на передньому сидінні, попросив дружину припаркуватися на узбіччі. Хімікус спостерігав за цим, стоячи біля капота Volkswagen.

″У цей час у Пашинського на ґрунті раптово виниклого неприязного ставлення до Хімікуса виник умисел на заподіяння йому тілесних ушкоджень″, – вважають у прокуратурі.

Слідство встановило, що нардеп, усвідомлюючи небезпеку своїх дій, вийшов з автомобіля і дістав з кобури, яка була закріплена на поясі, зареєстрований на нього пістолет марки Glock 19. Він націлив його на Хімікуса, який продовжував стояти біля заглухлого мікроавтобуса. Спрямувавши дуло на чоловіка, екс-нардеп почав наближатися до нього, наказавши лягти на землю обличчям вниз, усвідомлюючи, що його опонент не озброєний.

Читайте також: Тетяна Чорновіл намагалася зірвати брифінг голови ДБР через арешт Пашинського (відео)

Далі йдеться про те, що Пашинський здійснив попереджувальний постріл з метою придушити волю Хімікуса. У свою чергу, той, не зрозумівши вимоги незнайомця, усвідомлюючи, що на його груди спрямований пістолет і це загрожує його життю і здоров’ю, з метою самозахисту, попрямував в сторону Пашинського і вдарив його скляною пляшкою, яка була у нього в руці, у ліву тім’яну частину голови.

Далі екс-нардеп, “усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій, і передбачаючи їхні небезпечні наслідки у вигляді тілесного ушкодження, і бажаючи їхнього настання, вистрілив у Хімікуса, потрапивши в його ліву ногу”.

Від отриманого пострілу Хімікус зупинився і відійшов назад, а потім впав на землю.

При цьому на суді Пашинський стверджував, що не збирався стріляти в Хімікуса, але той нібито сам підбіг до нього, вдаривши пляшкою по голові. Від чого пляшка розбилася (Пашинський говорив, що, впавши на землю, бачив у руках у нападника “трояндочку”). І тільки після цього – вистрілив у ногу, щоб зупинити Хімікуса.

Правда, незрозуміло, як може стріляти людина, якій на голові розбили пляшку.

Експертиза встановила, що у Хімікуса було пошкодження у вигляді відкритого вогнепального багатоуламкового перелому середньої третини лівої стегнової кістки зі значним зміщенням уламків і травматичним шоком першого ступеня. Таке поранення спричинило тривалий розлад здоров’я, воно відноситься до тяжких тілесних ушкоджень.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com